Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: G8 nu este reprezentativ și nu are puterea de decizie

© Sputnik / Maksim BlinovRussian Foreign Minister Sergei Lavrov will not visit Vienna unless progress is made in talks over Iranian nuclear program
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov will not visit Vienna unless progress is made in talks over Iranian nuclear program - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Formatul G8 este unul nereprezentativ, iar îndemnurile de readucere a Rusiei în această organizație sunt legate de dorința de a îndepărta Moscova de Beijing.

BUCUREȘTI, 23 dec – Sputnik. Subiectul revenirii Rusiei în G8 este exploatat pentru a îndepărta Rusia de China, însă Moscova la această etapă consideră că acest format nu este reprezentativ, a declarat astăzi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Встреча главы МИД РФ С. Лаврова и госсекретаря США М. Помпео  - Sputnik Moldova
Rusia
Triunghiul Rusia-China-SUA: Lavrov îl vede altfel decât Kissinger

“În ceea ce privește SUA și tentativelor de a specula cu Rusia și China, e o poveste veche. Cândva Zbigniew Brzeziński, Henry Kissinger au abordat acest subiect. Desigur, urmărim cum acest subiect este analizat în Occident. Apropo, problema a fost atinsă și în timpul discuțiilor mele la Washington. Din motive ușor de înțeles, nu voi dezvălui în ce mod. Când au fost făcute îndemnuri de a readuce Rusia în G7 și de reluare a formatului G8, majoritatea analiștilor au asociat acest lucru cu dorința de a îndepărta Rusia de China. E un format nereprezentativ. Nu poate decide nimic în interiorul lui”, a spus Lavrov în cadrul emisiunii Bolshaya Igra (Marele Joc) de la post public de televiziune al Rusiei.

Fluxul de știri
0