Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Triunghiul Rusia-China-SUA: Lavrov îl vede altfel decât Kissinger

© ТАСС/POOL / Accesați arhiva multimediaВстреча главы МИД РФ С. Лаврова и госсекретаря США М. Помпео
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова и госсекретаря США М. Помпео  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful diplomației ruse și-a exprimat dezacordul cu viziunea lansată de fostul secretar de stat al SUA privind relația dintre cele trei puteri.

CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Rusia nu va înrăutăți relațiile cu China făcând pe plac Statelor Unite, a declarat ministerul Afacerilor Externe a Federației Ruse, Serghei Lavrov.

A man looks into a tube representing a natural gas pipeline at the booth of Nord Stream at the Hanover industrial fair in Hanover, Germany (File) - Sputnik Moldova
Rusia
Reacții de la Moscova la sancțiunile SUA: Un război împotriva Europei și Rusiei

În cadrul emisiunii Bolșaia Igra (Большая игра) de la Pervâi Kanal, Lavrov a declarat că în cadrul întâlnirii recente pe care a avut-o cu fostul secretar de stat al SUA Henry Alfred Kissinger, acela i-a povestit despre noua sa cartea care este dedicată Chinei.

Acolo Kissinger afirmă că pentru SUA ar fi ideal ca relațiile Washington-ului cu Moscova și Beijing să fie mai bune decât relațiile dintre Rusia și China.

"Noi nu vom înrăutăți relațiile noaste cu China doar pentru ca americanii să fie fericiți", a declarat Lavrov.

În același timp, Lavrov a menționat că abordarea lui Kissinger, care optează pentru atingerea scopurilor unui stat prin îmbunătățirea relațiilor, nu prin impunerea sancțiunilor și anunțarea ultimatumurilor, merită să fie apreciată.    

Fluxul de știri
0