Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A decedat prima Primă Doamnă a Republicii Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariРаспятие и свечи
Распятие и свечи - Sputnik Moldova
Abonare
Moment de tristețe pentru fostul președinte Mircea Snegur – a trecut la cele veșnice soția sa, Georgeta.

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. A decedat Georgeta Snegur, soția primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

Михай Волонтир в роли кузнеца Будулая в фильме Цыган - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mircea Snegur: sunt copleşit de tristeţe şi amărăciune

De asemenea, Georgeta Snegur este mama diplomatei Natalia Gherman, fost ministru al Afacerilor Externe, vicepremier al Republicii Moldova și fostă ambasadoare în Austria, Suedia, Norvegia și Finlanda.

Unul dintre primele mesaje de condoleanțe i-a fost adresat familiei Snegur de Mitropolitul Vladimir. Numele de botez al Georgetei Snegur este Eugenia, potrivit mitropolitului.  

„Am aflat cu profundă tristeţe despre trecerea la cele veșnice a roabei lui Dumnezeu Eugenia, un om echilibrat, cu suflet milostiv, dăruit de Dumnezeu”, scrie ÎPS Vladimir.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova îl îndeamnă pe Mircea Snegur și pe ceilalți apropiați îndurerați să se îmbărbăteze „cu puterea rugăciunii către Mântuitorul Hristos, cu nădejdea că Cel Atotputernic şi Bun va odihni sufletul nou-adormitei Eugenia, ca a unei credincioase vrednice, iubitoare de cele sfinte”.

„Fie ca nădejdea întru înviere să spulbere mâhnirea din inima şi sufletul Domniilor Voastre şi să Vă dea putere pentru a trece peste aceste momente grele. Asigurându-Vă de întreaga noastră susținere morală, ne rugăm pentru odihna nou-adormitei Eugenia. Dumnezeu să o odihnească în pace cu drepții Săi!”, mai spune Mitropolitul Vladimir în mesajul său de condoleanțe.

În familia soților Mircea și Georgeta Snegur s-au născut doi copii: fiul Vitalie și fiica Natalia.

Mircea Snegur, născut la 17 ianuarie 1940, a fost președinte al Republicii Moldova în anii 1991-1996.

Fluxul de știri
0