Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Miliardarul Nathaniel Rothschild a renunțat la Aeroportul Chișinău: Pe mâna cui va ajunge

© Sputnik / Evgheni PanasencoAeroportul international chisinau
Aeroportul international chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
Miliardarul britanic Nathaniel Rothschild a renunțat la cele 95% la sută dintre acțiunile companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, Avia Invest.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik

moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Sandu, acuzată că s-a întâlnit în secret cu Rothschild. Despre ce ar fi discutat cei doi
Firma NR Investments Ltd, deţinută de miliardarul britanic Nathaniel Rothschild, anunță că renunță la cele 95% dintre acțiunile companiei Avia Invest, care gestionează Aeroportului Internațional Chișinău, după ce obiectivul a fost dat în concesiune. Anunțul a fost făcut în această noapte prin intermediul unui comunicat de presă.

Se întâmplă după scandalul care a stârnit dubii privind legalitatea tranzacției. În cadrul conferinței de presă organizate azi dimineață la Reședința de Stat, după ședința comună a lui Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Chicu, președintele a declarat că activele Aeroportului Internațional Chișinău sunt blocate în aceste momente. 

”Obiectivul nostru este să întoarcem Aeroportul Chișinău în gestiunea Guvernului. Avem șanse reale în acest sens, după anunțul făcut de Rothschild”, a remarcat Igor Dodon. 

Aeroportului Internațional Chișinău a trecut în gestiunea dinastiei bancare Rothschild în luna august a acestui an. NR Investments Ltd din insula Guernsey, creată în 2007, a ajuns la un acord cu Avia Invest pentru a achiziționa 95% dintre acțiunile companiei concesionare. 

Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat companiei ”Avia Invest” pe 1 noiembrie 2013 pentru o perioadă de 49 de ani, ceea ce înseamnă că obiectivul a rămas în proprietatea statului, dar Guvernul nu are dreptul, în această perioadă de timp, să gestioneze aerogara. Tranzacția a stârnit numeroase semne de întrebare, iar președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu au declarat de mai multe ori că vor fi întreprinse măsuri pentru a întoarce Aeroportul în gestiunea statului. 

Fluxul de știri
0