Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, despre schimbarea proprietarului Aeroportului: Nu voi accepta ca niște infractori…

© Sputnik / Miroslav RotariМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că nu va accepta schimbarea proprietarului Aeroportului, menționând că aceasta ar fi o farsă, dat fiind că ambele companii ar fi controlate de Ilan Șor.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Igor Dodon afirmă pe pagina sade Facebook că, pentru el ca șef al statului, concesionarea ilegală a Aeroportului Internațional Chișinău reprezintă un subiect care ține de securitatea țării și siguranța cetățenilor.

"De aceea, pe aceasta tema nu voi accepta ca instituțiile statului să facă compromisuri cu cineva, indiferent ca “investitorul” vine din Europa, Rusia, America sau din alte părți. Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat ilegal în concesiune unei grupări criminale și el trebuie sa revină înapoi la stat. Alte variante nu exista", a scris Dodon.

El amintește că în această chestiune există decizie foarte clara a Consiliului Suprem de Securitate și ea trebuie implementată de către instituțiile responsabile.

Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Oficial: Avia-Invest are un nou beneficiar - Iată cine este

"Ceea ce s-a întâmplat în aceste zile cu noua schimbarea de proprietar al concesiunii nu face decât să arate că acea companie deținuta de domnul Rothschild a înțeles ilegalitățile care s-au făcut la preluarea concesiunii și a decis să nu participe mai departe în aceasta afacere murdara. Din informațiile pe care le am la aceasta etapa, în spatele celor care au preluat acum controlul asupra concesiunii aeroportului se află, în realitate, aceeași grupare care, împreuna cu Șor, a preluat acest contract de concesiune la etapa inițială, dar unele personale se aflau în spatele tranzacțiilor, nu Rusia și nici o alta țara", a mai afirmat șeful statului.

Nu voi permite ca grupările infracționale să ajungă să dețină obiective strategice în Moldova

"Ca președinte al țării nu voi permite ca grupările infracționale să ajungă să dețină obiective strategice în Republica Moldova și nu voi accepta ca siguranța oamenilor sa depindă de niște criminali care se ascund in străinătate, după ce au furat ani de zile țara", a afirmat șeful statului.

Igor Dodon spune că dosarul Aeroportului poate să aibă doar o soluție legală și corectă: revenirea în proprietatea statului.

"Singura soluție legală și corecta rămâne întoarcerea Aeroportului Internațional la stat. Iar instituțiile statului trebuie sa asigure reintrarea in legalitate și normalitate a singurei porți aeriene a țării", a afirmat el.

"Dacă instituțiile statului nu vor reuși sa facă acest lucru într-o perioada rezonabila, înseamnă că vor urma demisii până când vom găsi oameni curajoși care să aplice legea așa cum trebuie", a conchis Igor Dodon.

Fluxul de știri
0