Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

O lecție de viață de la Luigi Savoia: Cum trebuie să fie sărbătorit Crăciunul

© Sputnik / Miroslav RotariLuigi Savoia
Luigi Savoia - Sputnik Moldova
Abonare
Sărbătorile trebuie să fie petrecute în sânul familiei, alături de cei dragi. De acest lucru s-a convins italianul Luigi Savoia, stabilit de mai mulți ani în Republica Moldova. El ne-a oferit o lecție impresionantă de viață.
O lecție de viață impresionantă: Cum trebuie sărbătorit Crăciunul

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", italianul Luigi Savoia, stabilit de șapte ani în țara noastră, a depănat cu nostalgie amintirile despre Crăciunul copilăriei sale.

"La începutul lunii decembrie, s-a stins din viață bunica mea, Maria. Am ținut mult la ea. Îmi aduc aminte că de Crăciun invita toată familia la masă și era fericită să ne vadă pe toți împreună. Acesta a fost Crăciunul copilăriei mele, alături de cei dragi", a mărturisit Luigi Savoia.

Italianul a relatat că a visat-o pe bunica sa Maria înainte ca aceasta să moară. Spune că o cuprindea în vis, iar ea îi zicea să fie întotdeauna puternic și curajos.

"În fiecare zi când intru în casă, aprind candela lângă poza ei. Sufletește sunt liniștit și împăcat", a mărturisit Savoia. Acum își aduce aminte de zâmbetul bunicii, care îi admira cu mult drag pe toți cei prezenți la masa.

"Am înțeles un lucru: bunica era foarte fericită când ne vedea împreună. Aceasta este o lecție de viață – să petrecem sărbătorile alături de cei dragi, alături de oamenii care țin la noi, care ne dăruiesc o parte din viața lor și pe care îi purtăm în suflet", a spus Savoia.

Luigi Savoia promovează Moldova în țara sa de baștină. El este autorul primului proiect moldo-italian "Moldova în Progres", grație căruia tot mai mulți italieni descoperă cultura și tradițiile moldovenilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0