Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacții de la Moscova la sancțiunile SUA: Un război împotriva Europei și Rusiei

© AP Photo / Jens MeyerA man looks into a tube representing a natural gas pipeline at the booth of Nord Stream at the Hanover industrial fair in Hanover, Germany (File)
A man looks into a tube representing a natural gas pipeline at the booth of Nord Stream at the Hanover industrial fair in Hanover, Germany (File) - Sputnik Moldova
Abonare
Politicienii ruși și diplomați au criticat sancțiunile americane împotriva proiectului Nord Stream – 2.

BUCUREȘTI, 21 dec – Sputnik. Ministerul Finanțelor al SUA a anunțat intrarea în vigoare a sancțiunilor împotriva gazoductului "Nord Stream–2" și "Turkish Stream".

Presidente turco Erdogan - Sputnik Moldova
Erdogan amenință SUA cu sancțiuni: Nu suntem un stat tribal!

De asemenea, Washingtonul a cerut companiilor implicate în lucrările de construcția gazoductului să-și înceteze imediat activitățile.

Astfel, în așteptarea clarificărilor, compania Allseas a suspendat instalarea segmentelor conductei. Berlinul deja s-a pronunțat împotriva introducerii sancțiunilor. În special, guvernul german a calificat introducerea măsurilor restrictive drept "o imixtiune în problemele interne ale țării".

"Urmărim cu atenție"

Moscova va continua să-și realizeze proiectele economice în pofida tuturor sancțiunilor, a menționat într-un comentariu MAE al Rusiei.

“Urmărim cu atenție cum SUA depășesc linia roșie în politica externă, introducând sancțiuni, cu care Rusia deja s-a obișnuit, împotriva propriilor aliați”, se spune într-un comentariu al diplomației ruse.

Moscova consideră că Washingtonul își urmărește propriile interese, nu cele europene.

“Se observă tendința de a impune Europei gazul lichefiat american, care este mai costisitor decât gazul livrat prin conducte din Rusia, încetinind în acest fel dezvoltarea economiei europene, subminând capacitatea ei de a concura cu SUA pe piețele externe. În final, europenii sunt cei care au de pierdut la toate capitolele”, menționează MAE.

De asemenea, în comunicatul Ministerului de Externe al Rusiei se menționează că reacția statelor europene va demonstra în ce măsură sunt suverane.

Senatorul rus, Alexei Pușkov, a îndemnat la așteptarea unor pași concreți din partea Berlinului.

Nord Stream 2: Va fi sau nu stopat proiectul ca urmare a sancțiunilor SUA - Sputnik Moldova
Video
Nord Stream 2: Va fi sau nu stopat proiectul ca urmare a sancțiunilor SUA

“Merkel a declarat că nu acceptă aceste sancțiuni. Rămâne să înțelegem cum anume “nu le va accepta”. Dăcă doar prin declarații, atunci SUA îi vor ignora”, a scris el în Twitter.

Membrul camerei superioare a parlamentului rus, Konstantiv Kosaciov, a calificat sancțiunile împotriva Nord Stream – 2 drept un “banditism”.

“Scopul acestei utilizări cinice de către SUA a energeticii în calitate de armă este asigurarea propriei supremații concurențiale. Din partea statelor europene trebuie să urmeze o reacție fermă de respingere a unei astfel de acțiuni violente”, a declarat deputatul agenției RIA Novosti.

De asemenea, parlamentarul a menționat că Moscova nu trebuie să-și schimbe acțiunile din cauza politicii partenerilor americani. În opinia lui, Washingtonul „transformă domeniul energetic într-o armă”.

“Observ un simbolism fantastic și puternic în faptul că aceste sancțiuni au fost incluse în bugetul apărării al SUA”, a declarat el, fiind citat de RT.

Senatorul Oleg Morozov, de asemenea, este de părere că sancțiunile nu vor putea opri construcția gazoductului.

“Se va găsi o soluție și proiectul va fi finalizat”, a declarat Morozov.

În opinia lui, introducerea sancțiunilor trebuie să fie apreciată ca un război nu atât cu Rusia, cât cu statele și companiile europene.

Fluxul de știri
0