Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Margarita Simonian s-a adresat președintelui Estoniei, Kersti Kaljulaid

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaП/к на тему: "Страновой экспортный бренд будет создан в рамках стратегии Российского экспортного центра"
П/к на тему: Страновой экспортный бренд будет создан в рамках стратегии Российского экспортного центра - Sputnik Moldova
Abonare
Redactorul-șef al postului de televiziune RT și AIP „Rossia Segodnia”, Margaritei Somonian, și-a publicat mesajul adresat pe canalul din Telegram în limbile rusă și estoniană.

CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Margarita Simonian a menționat că actualele relații dintre Moscova și Tallinn merită să fie mai bune.

Павильон Международного информационного агентства и радио Sputnik - Sputnik Moldova
Important: OSCE s-a sesizat pe cazul intimidărilor jurnaliștilor de la Sputnik Estonia

Simonian a expediat acest mesaj după ce jurnaliștilor de la Sputnik Estonia le-a fost dat, de către autoritățile acestei țări, un ultimatum fără precedent: ori își dau demisia de la Sputnik Estonia până în data de 1 ianuarie, ori vor intra la pușcărie.

"Stimată doamnă președinte, Kersti Kaljulaid. Nu cunosc dacă sunteți la curent sau nu cu acțiunile structurilor de forță ale țării Dumneavoastră, care îi amenință pe jurnaliști, cetățeni estonieni, cu urmărirea penală doar pentru faptul că ei își fac meseria", scrie redactorul-șef al postului de televiziune RT și AIP „Rossia Segodnia”.

Simonian spune că este greu chiar să-ți imaginezi că, încălcând toate drepturile și libertățile omului, în Estonia vor fi trimiși la pușcărie 30 de jurnaliști.

"Dar, remarcă ea în continuare, din păcate, eu, în calitate mea de redactor-șef al AIP „Rossia Segodnia”, sunt obligată să iau această știre în serios pentru că în Ucraina colegul nostru Kiril Vâșinski a stat după gratii patru sute de zile doar pentru că și-a îndeplinit obligațiunile de serviciu".

Simonian amintește că președintele Estoniei este cunoscut și apreciat pentru disponibilitatea de a discutat liniștit orice chestiune.

"Noi, ca și Dvs., nu am dori ca Estoniei să-i fie rușine. Haideți împreună să nu admitem lucrul acesta", a mai scris redactorul-șef al postului de televiziune RT și AIP „Rossia Segodnia”.

Fluxul de știri
0