Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important: OSCE s-a sesizat pe cazul intimidărilor jurnaliștilor de la Sputnik Estonia

© Sputnik / Нина Зотина / Accesați arhiva multimediaПавильон Международного информационного агентства и радио Sputnik
Павильон Международного информационного агентства и радио Sputnik - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Harlem Desire, a chemat autoritățile estoniene să renunțe la acțiunile de limitare a activității jurnaliștilor Sputnik Estonia. Acesta a anunțat pe contul de Twitter că a expediat o notă autorităților din Tallinn.

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Harlem Desire, s-a adresat autorităților din Estonia ca să să renunțe la acțiunile de limitare a activității jurnaliștilor Sputnik Estonia.

Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Persecuția jurnaliștilor Sputnik Estonia: Rusia va sesiza APCE și OSCE

”M-am adresat autorităților estoniene referitor la măsurile luate față de jurnaliștii Sputnik Estonia după sancțiunile individuale impuse în raport cu domnul Kiselev. Chem autoritățile din Estonia să se abțină de la limitări inutile în activitatea jurnaliștilor străini care ar putea afecta fluxul liber al informației”, scrie Desire pe Twitter. 

Potrivit serviciului de presă al Rossiya Segodnya, “în ultimele luni angajații Sputnik Estonia au fost chemați de structurile de forță pentru “discuții profilactice”, în cadrul cărora li s-a recomandat insistent să plece din agenție”.

© Photo : Harlem Desire Mesajul lui Harlem Desire către autoritățile estoniene
Important: OSCE s-a sesizat pe cazul intimidărilor jurnaliștilor de la Sputnik Estonia - Sputnik Moldova
Mesajul lui Harlem Desire către autoritățile estoniene

Estonia este singurul stat din regiunea Baltică în care există o redacție în toată regula a Sputnik. Colectivul este alcătuit din 35 de persoane, dintre care 33 sunt cetățeni ai Estoniei, angajați ai Rossiya Segodnya.

Fluxul de știri
0