Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kiseliov, despre statutul Sputnik-ului în Estonia: Nu este o chestiune de nivel local

© Sputnik / Igor RussakРуководитель информационного агентства "Россия сегодня" Дмитрий Киселев
Руководитель информационного агентства Россия сегодня Дмитрий Киселев - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Directorul general al AIP „Rossia Segodnia”, Dmitri Kiseliov, și-a făcut publică poziția față de situația în care au ajuns jurnaliștii de la Sputnik Estonia.

CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Amenințările lansate împotriva Sputnik Estonia constituie un precedent periculos, care va provoca o reacție în lanț în toată Europa, a declarat directorul general al AIP „Rossia Segodnia”, Dmitri Kiseliov, în cadrul emisiunii sale Noutățile Săptămânii (Вести Недели – în rusă), care este transmisă la postul de televiziune Rusia 1 (Россия 1).

Павильон Международного информационного агентства и радио Sputnik - Sputnik Moldova
Important: OSCE s-a sesizat pe cazul intimidărilor jurnaliștilor de la Sputnik Estonia

"În această chestiune, statutul pe care îl are Sputnik în Tallinn nu e defel o temă chestiune, ci dezvoltarea unui principiu pentru tot continentul", a spus el.

Kiseliov a atras atenția la faptul că Tallinn a acționat împotriva angajaților unui mijloc mass-media rusesc invocând sancțiunile luate de Uniunea Europeană împotriva lui personal, încă în anul 2014. În opinia lui, sancțiunile luate împotriva unei persoane nu pot fi extinse asupra altor persoane.

"Dar purtându-se de o manieră nefericită, estonienii au decis să extindă sancțiunile luate împotriva unei persoane la întregul holding media, de parcă bugetul unei organizații de stat al fi bugetul meu personal", a explicat Kiseliov, menționând că din toate țările Uniunii Europene doar Estonia a recurs la această interpretare.

Potrivit serviciului de presă al Rossiya Segodnya, “în ultimele luni angajații Sputnik Estonia au fost chemați de structurile de forță pentru “discuții profilactice”, în cadrul cărora li s-a recomandat insistent să plece din agenție”.

Estonia este singurul stat din regiunea Baltică în care există o redacție în toată regula a Sputnik. Colectivul este alcătuit din 35 de persoane, dintre care 33 sunt cetățeni ai Estoniei, angajați ai Rossiya Segodnya.

Fluxul de știri
0