Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mărculești: Încă un aeroport în Moldova - Când va fi dat în folosință

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Chicu la Mărculești
Premierul Chicu la Mărculești - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu vrea ca aeroportul din Mărculești să fie operațional din luna mai a anului viitor. Declarația a fost făcută de oficial în cadrul vizitei de inspecție pe care a întreprins-o la aeroportul din nordul țării.

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Premierul Ion Chicu a inspectat aeroporturile din Bălți și Mărculești în perspectiva deschiderii unui nou aeroport în Republica Moldova. Acesta a fost informat despre starea celor două obiective și volumul de investiții necesare pentru a lansa un aeroport internațional în nordul țării.

“Republica Moldova mai are nevoie de cel puțin un aeroport. În acest moment vorbim despre posibilitatea de lansare a unor curse low-cost de aici. Cred că e necesară o colaborare intensă dintre conducerea Aeroportului Internațional Mărculești, Autoritatea Aeronautică Civilă și APP pentru realizarea unui studiu de fezabilitate. Obiectivul ar fi ca din luna mai 2020 să se opereze deja curse charter”, a declarat premierul.

Directorul Aeroportului Internațional Mărculești, Nicolae Clichici, a prezentat premierului pista de 2520 de metri, tehnica aeroportuară, depozitele, postul vamal, dar și aeronavele din dotare, menționând că aeroportul este funcțional și oricând poate deservi diverse nave.

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu șeful biroului BERD în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Societate
La o lună de guvernare, Ion Chicu a primit cel mai mare cadou

Anterior, Ion Chicu afirma la un post de televiziune că Aeroportul din Mărculești ar avea nevoie de o investiție de 30 de milioane de lei pentru a putea fi relansat.

Șeful Cabinetului de miniștri a inspectat și Aeroportul din Bălți. Întreprinderea are peste 50 de angajați care deservesc aeronavele și tehnica din dotare. Directorul Aeroportului Bălți, Viorel Catană, a solicitat premierului să analizeze posibilitatea dezvoltării Școlii de Aviație, care ar permite pregătirea specialiștilor în Republica Moldova, în condițiile în care costurile de pregătire a unui pilot peste hotare ajung la 70 de mii de euro. Potrivit premierului, urmează să fie elaborat un plan de activitate pentru modernizarea și certificarea unui aeroport internațional, ce ar opera în nordul țării.

Fluxul de știri
0