Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce alternative au persoanele care nu au reușit să obțină la timp diplomele de Bac

© Sputnik / Rodion ProcaNina Cojocari
Nina Cojocari - Sputnik Moldova
Abonare
Liceele serale sunt o alternativă pentru cei care nu au reușit să-și încheie studiile la timp, din diverse motive. Atitudinea și interesul elevilor față de acest tip de învățământ s-a schimbat simțitor în ultima perioadă.
Ce alternative au persoanele care nu au reușit să obțină la timp diplomele de Bac

Directoarea Liceului seral Nr.1 din Chișinău, Nina Cojocari, a relatat într-un interviu acordat pentru Radio Sputnik Moldova că liceul seral este una dintre puținele instituții unde oricine, indiferent de vârstă, își poate continua studiile și poate obține diploma de bacalaureat, absolut obligatorie pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior. Aici studiază elevi cu vârste cuprinse între 17-42 de ani. 

Potrivit Ninei Cojocari, atitudinea și interesul elevilor față de acest tip de învățământ s-a schimbat simțitor în ultima perioadă.

"Clasele sunt pline. Deja la 18 ani unii elevi au nevoie să muncească și să învețe, iar liceul seral est o alternativă bună pentru ei. Aceasta este o instituție de stat unde elevii nu achită nicio taxă și pot reveni la studii oricând își doresc. Am observat că de la an la an, elevii devin mult mai responsabili, sunt foarte ambițioși, creativi și au multă inițiativă", a subliniat Nina Cojocari.

Anterior, directoarea instituției a precizat că cei care studiază în cadrul acestui liceu își doresc să devină specialiști de calitate și consideră că niciodată nu este târziu să-și continue studiile.

"Majoritatea elevilor au avut motive obiective pentru care nu au putut să-și facă studiile la timpul cuvenit. Totodată, ei s-au ciocnit cu faptul că neavând diploma de studii de bacalaureat nu se pot angaja în câmpul muncii", a remarcat Cojocari.

În prezent, în cadrul Liceului seral Nr.1 din Capitală își fac studiile 403 de elevi.

Amintim că, în Republica Moldova există doar două licee serale, ambele se află în Capitală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0