Erdogan amenință SUA cu sancțiuni: Nu suntem un stat tribal!

© Sputnik / Yuri CortezPresidente turco Erdogan
Presidente turco Erdogan - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Turcia ar putea introduce sancțiuni împotriva SUA în cazul în cazul în care Washingtonul va lua măsuri similare împotriva Ankara, potrivit unei declarații a liderului turc, Recep Tayyip Erdogan.

BUCUREȘTI, 21 dec – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, amenință cu introducerea sancțiunilor împotriva SUA, în cazul în care Washingtonul va adopta măsuri restrictive în raport cu țara lui în legătură cu achiziționarea sistemelor rusești de apărare antiaeriană S-400.

“Împotriva sancțiunilor lor, desigur, vor exista sancțiuni de răspuns. Nu suntem un popor care poate fi legat de mâini și de picioare. O spun permanent: nu suntem un stat tribal”, a spus Erdogan jurnaliștilor turci în timpul unei vizite în Malaezia.

“Să facă orice în legătură cu S-400 sau F-35 – toate discuțiile au fost închise, noi le-am încheiat. Acum ei, fără nicio jenă, spun că vor adopta sancțiuni în legătură cu Turkish Stream. E un abuz față de poporul nostru”, a adăugat Erdogan.

Трамп и Эрдоган - Sputnik Moldova
Cui îi vor ceda nervii mai întâi: Expert rus, despre relațiile dintre SUA și Turcia

Mai devreme, SUA au încheiat procedura de adoptare a bugetului federal pentru anul fiscal 2020, documentele fiind expediate pentru semnare președintelui Donald Trump. Senatul și Camera Reprezentanților ale SUA au votat marți pentru un buget al apărării în valoare de 738 miliarde de dolari, care presupune inclusiv “asigurarea securității energetice europene prin introducerea sancțiunilor împotriva Nord Stream – 2 și Turkish Stream”. De asemenea, bugetul apărării presupune și interzicerea transmiterii către Turcia a noilor avioane F-35, drept răspuns la achiziționarea de către Ankara a sistemelor antirachetă rusești S-400.

Fluxul de știri
0