Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La ce etapă se află lucrările de construcție a centrului social din orășelul Vatra

© Sputnik / Miroslav RotariValentin Ceban
Valentin Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Și-a vândut apartamentul și mașina pentru a construi un centru multifuncțional de zi pentru oamenii care au nevoie de ajutor. Președintele Asociației Obștești "Sfântul Vasile cel Mare", Valentin Ceban, a spus la ce etapă se află lucrările de construcție.
La ce etapă se află lucrările de construcție a centrului social din orășelul Vatra

După o intervenție chirurgicală la Institutul Oncologic din Capitală și o perioadă lungă de tratament, viața lui Valentin Ceban a căpătat un nou sens. Acesta a hotărât să creeze Asociața Obștească "Sfântul Vasile cel Mare" pentru a ajuta cu produse alimentare, haine, medicamente și alte lucruri necesare bătrânii nevoiași.

Valentin Ceban, care este în prezent și cleric la Biserica Tuturor Sfinților din cimitirul Armenesc din Chișinău, a hotărât să continue să facă fapte bune. Și-a vândut apartamentul și automobilul, iar din acești bani a procurat 14 ari de teren pentru a construi un centru multifuncțional de zi în orășelul Vatra, municipiul Chișinău.

Conform proiectului, centrul va avea două blocuri, iar în cel mai mic vor putea fi cazați pe noapte aproximativ 20 de bătrâni, persoane cu dizabilități și alți oameni care au nevoie de ajutor. Blocul mare va avea o cantină pentru 50 de persoane, baie, bloc sanitar și chiar frizerie, iar în subsol vor fi amenajate ateliere de creație.  

"În acest an am ridicat pereții blocului mic. Am reușit să montăm ușile și ferestrele. Avem încă multe de făcut: pereții de tencuit, de asigurat energia electrică și multe altele", a remarcat Ceban.

Anterior, Valentin Ceban a declarat că pentru realizarea întregului proiect este nevoie de 11 milioane de lei. Dintre care, 17 mii de euro pentru construcția blocului mic. Părintele face apel către toți oamenii de bună credință să doneze atât cât le permite buzunarul pentru construcția acestui centru.

"Doritorii pot accesa pagina oficială a asociației "Brațele Părintești" (brațelepărintești.md), unde găsiți toate conturile asociației, la care puteți face donații. Totodată, și pe rețelele de socializare ale Asociației Obștești "Sfântul Vasile cel Mare" veți găsi toate informațiile. Abonaţii Moldtelecom şi Unite pot apela la numerele 000905 sau 888 și automat donează 24 lei", a explicat Valentin Ceban.

Potrivit lui, dacă totul va fi bine și în continuare, în toamna anului 2020, centrul îți va începe activitatea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0