Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă un consulat al Republicii Moldova în Rusia

© Photo : Igor DodonDodon, La Sanct Peterburg
Dodon, La Sanct Peterburg  - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova va avea un consulat la Sankt Petersburg. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu diaspora moldovenească din Rusia.

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. La Sankt Petersburg va fi deschis un consulat al Republicii Moldova. Este anunțul făcut de președintele Igor Dodon la întrevederea pe care a avut-o cu președinții organizațiilor diasporei moldovenești din 20 regiuni ale Federației Ruse.

 Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду - Sputnik Moldova
Politică
Video: Ce mijloc de transport a ales Igor Dodon ca să ajungă la Sankt Petersburg

”Am subliniat că prin eforturile comune ale conducerii Moldovei și Rusiei am reușit să obținem mai multe rezultate bune pentru țara noastră precum eliberarea de către Federația Rusă a 16 000 de autorizații de transport pentru anul viilor, extinderea listei categoriilor de mărfuri care sunt exportate pe piața rusă fără taxe vamale pentru încă 5 categorii de produse precum și extinderea listei exportatorilor de fructe și legume pe piața rusă - de la 130 la peste 350 de companii moldovenești. Totodată, am informat conducătorii diasporei că a fost lansat procesul de deschidere a unui consulat al Republicii Moldova la Sankt Petersburg, subliniind faptul că este o decizie extrem de importantă pentru miile de compatrioți care muncesc în această regiune”, afirmă președintele într-un text postat pe pagina sa de  Facebook. 

La finalul dialogului, șeful statului a reiterat faptul că va continua dialogul cu conducerea Rusiei în interesul cetățenilor și va depune efort pentru a atrage investiții ruse în proiecte de infrastructură.

Fluxul de știri
0