Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video: Ce mijloc de transport a ales Igor Dodon ca să ajungă la Sankt Petersburg

© Sputnik / Rodion Proca Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду
 Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon și Prima Doamnă au ales să călătorească de la Moscova la Sankt Petersburg cu un tren de mare viteză.

CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Șeful statului, Igor Dodon, care se află împreună cu Prima Doamnă într-o vizită de lucru în Federația Rusă, a ales trenul de mare viteză „Sapsan”, ca să ajungă de la Moscova la Sankt Petersburg, unde astăzi are loc ședința informală a liderilor CSI.

”Este foarte comod și modern. Ar fi bine să avem și noi un asemenea proiect, care ar uni regiunea de nord cu regiunea de sud a Moldovei”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele moldovean a fost invitat în Federația Rusă de către liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Tot la Sankt Petersburg va avea loc și întrevederea liderilor țărilor membre ale Uniunii Eurasiatice, în care Moldova are statut de observator.

Ieri, Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Patriarhul Kiril. Președintele l-a invitat să efectueze o vizită pastorală în Republica Moldova, în anul 2020.

Președintele Igor Dodon și șeful Sberbank German Gref - Sputnik Moldova
Întrevederea lui Igor Dodon cu șeful Sberbank: Iată subiectul principal discutat cu Gref
Întâlnirea a coincis cu sărbătoarea Sfântului Nicolae Făcătorul de Minuni, iar cei doi interlocutori s-au felicitat reciproc cu acest prilej.

„L-am asigurat pe Patriarhul Kirill de faptul că poporul nostru va păstra și în continuare credința față de Biserica noastră, iar toate ramurile puterii din țara noastră vor acorda o atenție deosebită păstrării valorilor noastre tradiționale și consolidării statutului familiei în societatea noastră”, a mai scris șeful statului.

Patriarhul Kirill urma să vină la Chișinău în septembrie 2018, pentru a participa la Congresul Mondial al Familiilor, dar și-a anulat vizita. Ultima dată, patriarhul rus a vizitat Republica Moldova în 2013.

Fluxul de știri
0