Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A revenit acasă după 10 ani: O moldoveancă lansează proiecte unice în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariDoina Alexandra
Doina Alexandra - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă, 21 decembrie, la ora 11:00, în incinta Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici", a avut loc lansarea unui spectacol inedit pentru copii - "Fetița cu surprize".
A revenit acasă după 10 ani: O moldoveancă lansează proiecte unice în Moldova

Autoarea proiectului este Doina Rață - o moldoveancă care a revenit acasă după zece ani de activitate în Germania și are multe idei ambițioase pe care și-a propus să le implementeze în țara noastră.

Zis și făcut. Tânăra a inițiat două proiecte deosebite pe care vrea să le împărtășească cu cât mai multă lume.

"Primul proiect este "Fetița cu Surprize" – un spectacol muzical pentru copii. Este pentru toți copilașii cu vârsta cuprinsă între cinci și unsprezece ani - un spectacol feeric de iarnă. Evenimentul este deosebit prin faptul că însăși spectatorii vor face parte din poveste. Vom învăța mișcări, cântece, cuvinte magice – totul pentru a crea o atmosferă de sărbătoare", a relatat Doina Rață.

Zinaida Adam - Sputnik Moldova
Condiții mai bune de trai, în mai multe localități, datorită emigranților -Detalii

Potrivit ei, acesta este un spectacol de caritate în susținerea copiilor din orfelinate și celor din familii social-vulnerabile. Absolut toți copilașii vor avea parte de surprize, cadouri și multă distracție. Din data de 22 decembrie, "Fetița cu surprize" va pleca în turneu prin toată țara.

"Asemenea evenimente se vor desfășura și în casele de cultură din Cahul, Anenii Noi, Briceni, Strășeni, Ungheni, Râșcani, Criuleni, Bălți, Sângerei, Florești, Soroca, Orhei, Ștefan-Vodă", a precizat autoarea proiectului.

Un alt proiect unic în Republica Moldova este "Doina-Alexandra", în care tânăra și-a propus să interpreteze cântece cu mesaje motivaționale. Proiectul va fi lansat în luna ianuarie 2020.

"Cel mai mult îmi doresc să motivez lumea să creadă în propriile puteri și să muncească zi de zi pentru a deveni mai buni", a punctat Rață.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0