Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fără orgolii: Ce face premierul împreună cu moldovenii blocați în avionul Air Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care se întorceau acasă din Italia cu o aeronavă Air Moldova nu au ajuns încă la Chișinău. Vezi ce fac și cine îi ajută.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Cei peste o sută de moldoveni, care au rămas blocați într-o aeronavă Air Moldova pe Aeroportul „Henri Coandă” din București, așa și nu au ajuns încă acasă. Aceștia abia se pregătesc de îmbarcare. Cel puțin asta ne-a spus unul dintre pasageri, care a cerut să-i păstrăm anonimatul.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii în cazul moldovenilor blocați în avionul Air Moldova: Dezvăluirile pasagerilor

Potrivit acestuia, prim-ministrul Ion Chicu este alături de pasagerii rămași în Aeroportul de la București și tot el este cel care oferă informații când ar putea fi reluat zborul.

„Da, e cu noi. Acum ne-a spus echipa prim-ministrului ca suntem invitați la îmbarcare. De la el aflăm informații cu privire la zbor, că nu văd niciun reprezentant Air Moldova. E stresat și el, echipa lui ne-a liniștit pe noi și caută soluții. Oamenii erau foarte stresați. A fost și ambasadorul nostru de la București, de pe la 6 e în aeroport. Toata speranța noastră e în prim-ministrul Chicu”, ne-a povestit unul din pasagerii blocați pe Aeroportul „Henri Coandă” din București.

Video - Moldoveni blocați într-un avion Air Moldova: Ce se întâmplă>>>

Oamenilor li s-a dat hrană și apă.  

Amintim că peste o sută de moldoveni sunt blocați pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” din București. Oamenii au stat în avion mai bine de șase ore. Pasagerii susțin că au devenit victime din cauza datoriilor enorme pe care le are Air Moldova față de aeroportul de la București.

După ce am trimis o solicitare către Air Moldova pentru a ne explica de ce pasagerii au fost ținuți blocați în aeronavă mai multe ore, serviciul de presă al companiei a anunțat că totul s-a întâmplat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Fluxul de știri
0