Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Fotojurnaliști din întreaga lume, îndemnați să participe la concursul „Andrei Stein”

© Sputnik / Илья ПиталевКонкурс Стенина
Конкурс Стенина - Sputnik Moldova
Abonare
Fotojurnaliștii din întreaga lume sunt îndemnați să participe la concursul internațional ”Andrei Stein” - aflați care sunt condițiile de participare.

CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Tradițional, pe 22 decembrie, de ziua de naștere a fotocorespondentului AIP ”Rossiya Segodya”, Andrei Stein, demarează concursul care îi poartă numele, instituit de grupul media în 2014 în memoria lui.

La concurs sunt acceptate lucrările fotografilor profesioniști cu vârste cuprinse între 18 și 33 de ani. Cererile de participare vor putea fi depuse începând cu 29 februarie 2020.

Fotografiile unice și seriile de fotografii vor putea fi trimise prin intermediul portalului stenincontest.ru în limbile rusă, engleză și chineză.

În 2020, concurenții vor lupta pentru locurile premiante la patru categorii - ”Principalele știri”, ”Sport”, ”Planeta mea”, ”Portret. Eroii timpurilor noastre”. La fiecare categorie va putea fi depusă o singură lucrare sau o singură serie de  fotografii.

Iurie Răileanu - Sputnik Moldova
Cum să faci bani din arta fotografică? Sfaturi de la artistul Iurie Răileanu

În acest an, fondul de premiere al concursului constituie 125, 100 și 75 de mii de ruble pentru primul, al doilea și al treilea loc, pentru fiecare categorie. Câștigătorul celui mai mare premiu al competiției Stenin - Grand Prixul - va primi 700 de mii de ruble. Nu mai puțin importantă va fi oportunitatea tinerilor jurnaliștii de a-și demonstra lucrările în cadrul unor platforme atât din Rusia, cât și internaționale - turul expozițional al laureaților competiției a devenit deja parte integrantă și include câteva zeci de orașe din Europa, Asia, America Latină, Africa și Orientul Mijlociu.

Începând cu anul 2018, platformele expoziționale ale competiției includ sediul New York al principalei organizații internaționale pentru consolidarea păcii și securității în lume, Organizația Națiunilor Unite.

Coordonatorul Concursului Internațional de Fotojurnalism Andrei Stenin, șeful serviciului de proiecte vizuale al AIP Rossiya Segonya, Oksana Oleynik a subliniat:

”În 2020, Concursul Andrei Stenin intră într-o nouă etapă - în 2019 a fost marcată prima aniversare, cinci ani, și dorim ca și în următorii cinci, zece sau mai mulți ani, competiția să se dezvolte dinamic și să ia amploare. În noul an, suntem în așteptarea unui număr mai mare de participanți și de lucrări interesante. Descoperirea de noi nume în arta fotografică este o sarcină foarte interesantă și responsabilă și sunt sigură că juriului internațional din 2020 îi va reuși acest lucru. Îi invităm pe tinerii jurnaliști din toată lumea să participe la concursul din 2020 și le dorim mult succes!”.

În 2019, concursul internațional de fotojurnalism ”Andrei Stenin” s-a desfășurat cu sprijinul celor mai importante surse mass-media rusești și internaționale, al agențiilor de știri și al comunității fotografice. Parteneri ai mai multor categorii au fost grupul Shanghai United Media Group (SHOMG), portalul de internet al ziarului China Daily, Al-Mayadin TV All-Arab Information Holding și una dintre cele mai mari organizații umanitare din lume, Comitetul internațional al Crucii Roșii (ICRC).

Concursul reprezintă o platformă pentru lansarea tinerelor talente în arta fotografică.

Fluxul de știri
0