Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iluminat pentru sărbătorile de iarnă: Cum arată centrul Chișinăului seara - Video

© Sputnik / Miroslav RotariЦеремония торжественного зажжения огней на главной новогодней елке страны
Церемония торжественного зажжения огней на главной новогодней елке страны - Sputnik Moldova
Abonare
Dor de casă? Dor de Chișinău? Celor care nu au posibilitatea să treacă prin centrul Capitalei seara, pentru a o vedea iluminată festiv în preajma Revelionului, le propunem o scurtă călătorie virtuală.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Înregistrarea video este făcută de reporterul Sputnik după ora 20:00, când traficul auto pe artera principală a Chișinăului, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, este relaxat.

În stânga apare iluminată clădirea Președinției. În dreapta, în Piața Marii Adunări Naționale, apare bradul inaugurat de Primărie pe 1 decembrie. În preajma pomului funcționează atracții pentru copii.

Decor de Revelion - Sputnik Moldova
Societate
Cât costă să-l chemi pe Moș Crăciun acasă și să închiriezi costume de Revelion

Seara este scăldat în luminile specifice sărbătorilor de iarnă și scuarul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, unde a fost amenajat Orășelul „Christmas villages”.

Tot pe partea stângă și inundat de multă lumină și luminițe licărinde apare scuarul Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului”, unde se află Orășelul „Lumea copiilor”.

Târgul de Crăciun va fi inaugurat în centrul Chișinăului pe data de 21 decembrie 2019.

Programul activităților dedicate sărbătorilor de iarnă se desfășoară în perioada 1 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020. Acesta cuprinde acțiuni de аgrement, de socializare, de culturalizare și educație artistică. De asemenea, va fi аsigurаtă prоmоvаrea prоduselоr autohtone și а potențialului turistic al Republicii Moldova de сătrе agenții economici, potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Fluxul de știri
0