Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alocații pentru victimele represiunilor politice - Detalii

© Sputnik / Yana ZaharovaLei
Lei - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații au susținut, în ședința de astăzi, extinderea categoriilor de beneficiari ai alocațiilor lunare de stat acordate victimelor reabilitate ale represiunilor politice. 

CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. De alocații lunare de stat, în mărime de 500 de lei, vor beneficia victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990, indiferent de faptul dacă sunt sau nu beneficiari de pensii ori alocații de stat.

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
Ședința Legislativului: Constantin Botnari nu mai este deputat în Parlament

Actualmente, legislația prevede că de dreptul de a beneficia de alocația respectivă se bucură doar persoanele care dețin dreptul la pensie sau alocație în sistemul de asigurări sociale al Republicii Moldova.

Proiectul pentru modificarea şi completarea legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație a fost adoptat, în lectura finală, cu 80 de voturi.

Actualmente, în sistemul public de asigurări sociale se află la evidență 9580 persoane din rândul victimelor reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990. Modificările aprobate vor avea impact asupra a încă cca 2000 de beneficiari, deținători ai actului de reabilitare. Costurile respective – cca 12 milioane de lei anual - sunt reflectate în bugetul de stat pentru anul viitor.

Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Fluxul de știri
0