Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședința Legislativului: Constantin Botnari nu mai este deputat în Parlament

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
Constantin Botnari și-a depus mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Acesta făcea parte din fracțiunea Partidului Democrat.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Constantin Botnari de astăzi nu mai este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Acesta și-a depus mandatul de deputat din partea fracțiunii Partidului Democrat. Demisia a fost aprobată în ședința de joi a Parlamentului. 

Дом Правительства - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul Chicu și-a desemnat reprezentanții în Parlament și la Curtea Constituțională

La fel, deputatul din partea aceleași fracțiuni, Alexandru Botnari, își va depune astăzi mandatul de deputat. Asta după ce a câștigat șefia primăriei orașului Hâncești.

Parlamentul nu a admis moțiunea simplă împotriva ministrului Apărării Victor Gaiciuc în procedura legislativă, aceasta fiindu-le întoarsă autorilor.

„Moțiunea este una individuală, nu este îndreptată spre politica ministerului și nu a fost admisă în procedura legislativă”, a declarat Ion Creangă, șeful Direcției generale juridice a Secretariatului Parlamentului.

De asemenea, în ședința de astăzi a Parlamentului a fost votat în două lecturi, cu 87 de voturi, proiectul de lege privind ratificarea acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană „Suport pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană”. 

Pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului sunt incluse 17 proiecte de lege. 

Fluxul de știri
0