Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova va avea gaze: Cine dă asigurări

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaZăcământ de gaze
Zăcământ de gaze - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii pot fi liniștiți, Republica Moldova va avea gaze naturale. Asigurarea a venit și din partea oficialilor Ministerului Finanțelor, care au întreprins o vizită în raionul Criuleni.

CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik.  Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Angela Voronin, a dat asigurări că Republica Moldova nu va avea deficiențe la capitolul alimentării cu gaze naturale. Promisiunile au fost făcute în timpul unei ședințe de lucru cu primarii, consilierii raionali și locali, șefi ai direcțiilor, subordonate Consiliului raional, agenții economici, dar și cetățeni de rând.

Vadim Ceban - Sputnik Moldova
Cine trebuie să plătească datoria enormă a Transnistriei pentru gazele naturale

„Prioritatea de bază a Guvernului a fost asigurarea aprovizionării Republicii Moldova cu gaze naturale. Deja sunt identificate soluții, astfel că Republica Moldova va fi aprovizionată cu gaze naturale. O altă prioritate a Guvernului, dar și a Ministerului Finanțelor a fost aprobarea unor politici și legi importante, precum Politica bugetar-fiscală, Legea privind bugetul de stat pentru anul 2020, modificările la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Sunt acte foarte importante atât pentru Guvern și Ministerul Finanțelor, cât și pentru activitatea autoritățile publice locale. De asemenea, Planul de Activitate al Guvernului mai prevede menținerea și dezvoltarea unui dialog constructiv și interactiv între autoritățile publice centrale și autoritățile publice locale”, a mai declarat oficialul de la Ministerul Finanțelor.

De asemenea, reprezentanții administrației locale au mulțumit reprezentantului ministerului Finanțelor pentru reluarea vizitelor în teritoriu, considerând că astfel pot avea un dialog mai constructiv cu Guvernul.

Fluxul de știri
0