Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Leul pierde în fața valutelor: Cursul BNM pentru 20-22 decembrie

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Abonare
La sfârșit de săptămână, leul se depreciază ușor, cu mai puțin de un ban, în raport cu principalele valute de referință. Cotațiile oficiale anunțate pentru vineri sunt valabile și pentru zilele de sâmbătă și duminică.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru vineri, 20 decembrie, un dolar american echivalează cu 17,26 lei, un euro – cu 19,21 lei, o hrivnă ucraineană – cu 74 de bani, un leu românesc – cu 4,02 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 28 de bani.

Cotațiile anunțate de BNM pentru ziua de vineri, 20 decembrie, vor fi valabile și în zilele de weekend.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Câte milioane de dolari a cumpărat BNM în octombrie: Rezervele valutare actuale

Fluctuațiile pe piața valutară internă a Republicii Moldova sunt frecvente, dar nesemnificative în această perioadă. Scumpirea sau ieftinirea valutelor rezultă din modificarea raportului dintre ofertă și cerere.

În preajma sărbătorilor de iarnă, moldovenii care muncesc peste hotare trimit sau aduc acasă mai multă valută decât în lunile anterioare, astfel încât să acopere anumite cheltuieli ale familiei.

Plățile se fac în lei, așa că oamenii duc valuta la punctele de schimb. În această situație, oferta de dolari și euro este generoasă, leii sunt întrebați și moneda națională se apreciază. 

Fluxul de știri
0