Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Dacă SUA vor să ajute Ucraina, să îi dea bani

© Sputnik / Александр Вильф / Trecere la banca de fotografiiЕжегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина
Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Dacă SUA și-ar dori să ajute Ucraina, ar trebui să le ofere bani, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 19 dec – Sputnik. Dacă SUA și-ar dori cu adevărat să ajute Kievul, i-ar fi dat bani, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul conferinței de presă anuale.

Большая пресс-конференция Владимира Путина 2019 - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a comentat cazul Sputnik Estonia

Marți, Senatul SUA a aprobat un proiect de lege al bugetului apărării în valoare de 738 de miliarde de dolari, în care a fost incluse mijloace pentru „contracararea Rusiei” în diverse domenii, sancțiuni împotriva Nord Stream – 2 și oferirea unui ajutor militar Ucrainei. Acum documentul urmează să fie semnat de președintele Donald Trump.

„Dacă și-ar dori să-i ajute, mai bine le-ar da bani”, a spus președintele rus.

“Practic, nu le oferă bani, ci doar niște garanții pentru posibile credite, nu e vorba de bani reali. Nu există o susținere reală, iar FMI, în același timp, unde conduc SUA, cer anularea tuturor înlesnirilor pentru resurse energetice, inclusiv la gaz. Acum vor crește prețurile pentru populație”, a menționat Putin.

“Suntem des acuzați că am fi făcut ceva în raport cu Ucraina, pretind că și-ar dori să-i ajute, însă ce au făcut în realitate? Vor ca Ucraina să-și completeze bugetul din contul Rusiei. Dați-i bani, ajutați-i, oferiți credite avantajoase pe o perioadă mare”, a subliniat președintele.

Fluxul de știri
0