Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce crede un senator rus despre impeachmentul împotriva lui Trump

© AP Photo / Carolyn KasterPresident Donald Trump talks to media before boarding Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, Wednesday, Sept. 19, 2018, for the short trip to Andrews Air Force Base en route to Havelock, N.C.
President Donald Trump talks to media before boarding Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, Wednesday, Sept. 19, 2018, for the short trip to Andrews Air Force Base en route to Havelock, N.C. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Deputatul rus Oleg Morozov consideră că președintele american Donald Trump nu va fi demis, iar procedura de impeachment împotriva lui este doar o ”pedeapsă politică” a democraților.

CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Donald Trump nu riscă nimic, iar impeachmentul împotriva lui nu este decât o ”pedeapsă politică” a democraților, a declarat pentru RIA Novosti membrul Consiliului Federației Ruse pentru Afaceri Externe, Oleg Morozov.

"Sunt sigur că impeachmentul împotriva lui Trump nu este decât o pedeapsă politică a democraților care dețin majoritate în Camera Inferioară a Congresului. Aceasta nu are nicio legătură cu un impeachment real", a declarat Morozov.

În primul rând, spune Morozov, acuzațiile aduse lui Trump sunt inventate, iar în al doilea rând, în Senat, dacă va ajunge să fie supus votului, nu va avea niciun rezultat.

"Prin urmare, cred că Trump nu are de ce să-și facă griji. Dar situația în sine demonstrează o criză a democrației americane, când instituțiile democratice sunt folosite ca instrument de răzbunare politică", a declarat parlamentarul.

În seara zilei de joi, Camera Reprezentanților a SUA a votat pentru punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump. Acesta este învinuit de ”abuz de putere” și „obstrucționare a Congresului”.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Vot istoric în Statele Unite ale Americii: Donald Trump ar putea fi demis

Trump s-ar fi folosit de funcția lui pentru a-l convinge pe șeful statului din Ucraina să îl ancheteze pe Joe Biden, posibil contracandidat la alegerile de anul viitor pentru Casa Albă. Aleșii îl acuză pe președintele SUA că ar fi dat instrucțiuni unor foști și actuali membri ai administrației americane în cadrul anchetei deschise în urma acestui scandal. 

Donald Trump susține că este nevinovat și îi acuză de democrați că încearcă o lovitură de stat. 

După votul din Camera Reprezentanților, este deschisă calea spre destituirea lui Trump. Acest lucru depinde însă de votul care va fi dat în luna ianuarie de Congresul American, care este dominat de republicani.

Fluxul de știri
0