Vot istoric în Statele Unite ale Americii: Donald Trump ar putea fi demis

© REUTERS / TOM BRENNERDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii a dat acum câteva ore un vor istoric pentru destituirea liderului de la Casa Albă, Donald Trump.

CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, ar putea fi demis. După lungi dezbateri, aleșii din Camera Reprezentanților au adoptat două articole prin care liderul de la Casa Albă este pus sub acuzare.

Визит министра главы МИД РФ С. Лаврова в США - Sputnik Moldova
Lavrov, despre rezultatele întâlnirii cu Trump

Trump este învinuit de abuz de putere și obstrucționarea Congresului. Oficialul s-ar fi folosit de funcția lui pentru a-l convinge pe șeful statului din Ucraina să îl ancheteze pe Joe Biden, posibil contracandidat la alegerile de anul viitor pentru Casa Albă. Aleșii îl acuză pe președintele SUA că ar fi dat instrucțiuni unor foști și actuali membri ai administrației americane în cadrul anchetei deschise în urma acestui scandal. 

Donald Trump susține că este nevinovat și îi acuză de democrați că încearcă o lovitură de stat. 

După votul din Camera Reprezentanților, este deschisă calea spre destituirea lui Trump. Acest lucru depinde însă de votul care va fi dat în luna ianuarie de Congresul American, care este dominat de republicani.

Fluxul de știri
0