Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce categorii de militari vor avea salarii mai mari în 2020

© Sputnik / OsmatescoVictor Gaiciuc
Victor Gaiciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Câteva categorii de militari vor avea salariile majorate începând cu anul viitor, altele vor beneficia de locuințe de serviciu. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, în studioul Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Salariile militarilor vor crește anul viitor cu 10 procente, spune ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, care vrea să readucă militarilor toate facilitățile pe care le-au avut anterior. În total, de majorări vor beneficia 4500 de militari.

3 septembrie - Ziua Armatei Naționale - Sputnik Moldova
Societate
Unii militari vor sări în sus de bucurie: Ce le-a pregătit Ministerul Apărării – Video

”Toți militarii vor avea o majorare de salariu de 10 procente. La insistența mea și a șefului Statului Major, președintele a dispus să fie găsite surse financiare pentru a fi majorate salariile soldaților, sergenților și plutonierilor, celor care au salarii mai mici, cu 20-30 de procente”, a declarat ministrul Apărării, Victor Gaiciuc.

Șeful de la Apărare își mai propune să vină cu o inițiativă astfel încât militarii care au o carieră de 25 de ani să aibă posibilitatea să privatizeze locuința de serviciu în care au stat. Potrivit datelor oferite de Biroul Național de Statistică, salariul mediu în domeniul apărării este de aproximativ 8700 de lei.

Fluxul de știri
0