Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oficial: Putem primi gaze în regim revers

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova este pregătită să primească gaze naturale în regim revers prin culoarul Transbalcanic. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrare al Moldovagaz, Vadim Ceban, pe pagina sa de Facebook.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Președintele Consiliului de Admnistrare al Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat pe pagina sa de Facebook că au fost finalizate toate lucrările de reabilitare a Stației de Măsurare a Gazelor ”Căușeni”.

”Este oficial. SA „Moldovagaz”, „Moldovatransgaz” și „Tiraspoltransgaz” au încheiat toate lucrările de reconstrucție a Stației de Măsurare Gaze ”Căușeni” cu conectarea acesteia la rețeaua reabilitată care permite alimentarea Republicii Moldova cu gaze naturale în regim revers”, a anunțat Ceban pe rețelele de socializare.

Astfel, Republica Moldova are în premieră o sursă alternativă de aprovizionare cu gaze naturale a tuturor consumatorilor Republicii Moldova.

Газопровод Украина - Румыния - Sputnik Moldova
Senator rus: Moldova nu va rămâne fără gaze naturale în niciun caz

Costul lucrărilor de reparație atinge cifra de zece milioane de lei, iar perioada în care aceste au fost efectuate a depășit de puțin douăzeci de zile. Astfel, 700 de mii de consumatori din țară vor fi asigurați cu gaze naturale. Turcia, Bulgaria, Romania, Ucraina și Republica Moldova vor asigura reversul gazelor naturale.

Problema unei surse alternative a fost mereu pe tapet, în condițiile în care Rusia și Ucraina ajung în ultimii ani la divergențe privind tranzitul gazelor rusești pe teritoriul statului vecin.

Fluxul de știri
0