Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Senator rus: Moldova nu va rămâne fără gaze naturale în niciun caz

© AFP 2022 / SERGEI SUPINSKYГазопровод Украина - Румыния
Газопровод Украина - Румыния - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Membrul Comitetului Consiliului Federației Ruse pentru Afaceri Externe, Alexei Kondratiev, consideră că se va ajunge la un compromis privind furnizarea de gaze naturale către Moldova prin Ucraina.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Republica Moldova va fi asigurată cu gaze naturale în iarna anilor 2019-2020 - în ciuda poziției luate de ”Naftogaz”-ul ucrainean, consideră Alexei Kondratiev, membru al Comitetului Consiliului Federației Ruse pentru Afaceri Externe.

”Pentru noi este extrem de neplăcut atunci când țările cu care avem o relație apropiată, înrudite din punct de vedere istoric, ajung să fie prizonieri ai jocului neonest al ”Naftogaz”. Acum câteva zile, președintele nostru și-a exprimat poziția asupra proceselor care au loc, considerând drept inacceptabile condițiile de ”Naftogaz” părții ruse, a declarat Kondratiev, în cadrul unei conferințe de presă susținută în centrul de presă al Sputnik Moldova din Chișinău.

Senatorul rus a subliniat că asemena probleme apar în fiecare an, însă de fiecare dată autoritățile reușeau să ajungă la un compromis.

”Eu cred că și în acest caz noi vom găsi o ieșire din situație și Moldova nu va rămâne fără gaze naturale în niciun caz. Cu alte cuvinte, nu prea aveți atât de multe căi de alternativă pentru asigurarea cu gaze naturale. Ne-am angajat să asigurăm că popoarele noastre frățești nu vor avea de suferit în astfel de dispute economice. Și vom veni cu soluții care să fie pe potriva tuturor părților implicate în soluționarea acestei probleme".

Fluxul de știri
0