Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Apărării, chemat în plen la audieri: Ce decizie a luat Parlamentul

© Sputnik / Rodion ProcaParlament
Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații s-au întrunit astăzi în ședință plenară. Iată care sunt cele mai importante proiecte de legi, care ar urma să fie votate în lectură finală: Bugetul de stat pentru anul 2020, Bugetul asigurărilor sociale și Fondul asigurărilor obligatorii în medicină.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Deputații s-au întrunit astăzi în ședință plenară, iar pe ordinea de zi sunt incluse 18 proiecte de lege, printre care proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2020, cel al Bugetul asigurărilor sociale și al Fondul asigurărilor obligatorii în medicină.

Sat - Sputnik Moldova
Politică
Legea privind finanțele publice locale a fost modificată - Iată ce prevede

La începutul ședinței, fracțiunea PAS a cerut să fie audiat în Parlament ministrului Apărării, Victor Gaiciuc.

”În data de 20 noiembrie Victor Gaiciuc a participat la reuniunea secretarilor Consiliului de Securitate al țărilor CSI. Acolo, în comunicatul final se spune că printre subiectele abordate a fost securitatea regională și anume strategia și tactica SUA în domeniul securității cibernetice, imixtiunea americană”, a declarat deputatul Igor Grosu.

Fracțiunea PAS i-a cerut ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, să explice care sunt pericolele pe care le reprezintă SUA în zonă, în special pentru Republica Moldova, și ce documente a semnat ministru la acea reuniune.

Solicitarea nu a fost supusă votului. Zinaida Greceanîi a motivat această decizie prin faptul că o astfel se solicitare a mai fost propusă recent și a fost respinsă.

De asemenea, fracțiunile PAS și Platforma DA au protestat în Parlament, după ce deputați din PSRM și PDM au refuzat să includă pe ordinea de zi, la solicitarea lui Alexandru Slusari, proiectului de lege pentru instituirea moratoriului asupra implementării așa-numitei Legi a Miliardului.

Fluxul de știri
0