Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Legea privind finanțele publice locale a fost modificată - Iată ce prevede

© SputnikSat
Sat - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații au votat în prima lectură două proiecte de lege ce se referă la modificarea Legii privind finanțele publice locale.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Parlamentul a votat în prima lectură două proiecte de modificare a Legii privind finanțele publice locale. Primul proiect propune ”modificarea mărimii defalcărilor de la impozitul pe venit al persoanelor fizice pentru bugetele satelor (comunelor) – până la 100% și orașelor (municipiilor) - până la 50%, dar și o nouă sursă de formare a bugetelor locale - defalcări de la impozitul pe venitul persoanelor juridice, în volum de 50% din volumul colectat”, se arată în proiect. 

”Acest proiect de lege vizează majorarea bugetelor publice locale printr-o distribuire a impozitelor veniturilor persoanelor fizice și veniturile persoanelor juridice, cu scopul consolidării autonomiei locale!”, a declarat președintele comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu. 

Tot astăzi deputații au votat și proiectul de alternativă pentru modificarea Legii privind finanțele publice locale.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Serviciul Fiscal: Acumulări la Buget mai mari decât în 2018

Potrivit prevederilor acestuia, defalcările în bugetele locale de la impozitul pe venit al persoanelor fizice să se efectueze potrivit locului de trai al oamenilor. O altă prevedere prevede atribuirea a 50 la sută din veniturile colectate din impozitul pe venit al persoanelor juridice în calitate de defalcări pentru bugetele locale.

Cele două proiecte au fost comasate având în vedere că ambele vizează modificarea și completarea mai multor acte din aceeași lege. Scopul proiectelor este fortificarea autonomiei financiare a autorităților publice locale prin creșterea veniturilor în bugetele acestora.

Fluxul de știri
0