Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ajun de Sfântul Nicolae: Iată ce face fiscul prin piețele din Chișinău și alte localități

© SputnikPiață
Piață - Sputnik Moldova
Abonare
În ajun de Sfântul Nicolae, când creștinilor li se dă dezlegare la pește, Serviciul Fiscal de Stal a pornit controale inopinate la comercianții de pește viu din piețele agroalimentare din Chișinău și alte localități.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. În ajun de sărbătoarea Sfântului Nicolae Făcătorul de Minuni, miercuri, 18 decembrie, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a declanșat un val de verificări la comercianții de pește viu.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Pește de proastă calitate importat în Moldova: Ce soluție propune ANSA - Video

Astfel, Serviciul Fiscal de Stat va sta cu ochii pe comercianții de pește exact în perioada în care aceștia contează să vândă cât mai mult, pentru că în Postul Nașterii Domnului creștinii pot consuma acest produs de sărbătorile mari și în zilele de sâmbătă și duminică.  

Inspectorii fiscali au inițiat „acțiuni de control fiscal prin metoda de verificare operativă la contribuabilii care desfășoară activitate de comerț stradal, inclusiv în cadrul piețelor comerciale și zonelor adiacente acestora a peștelui viu”, se arată într-un comunicat de presă al SFS.

Anterior, fiscul a avertizat că, pe parcursul lunii decembrie, va efectua controale fiscale prin metoda verificării operative. Agenții economici au fost anunțați, pe site-ul instituției, că verificărilor vor fi supuse următoarele genuri de activitate:

- prestarea serviciilor de transport auto de pasageri, inclusiv în trafic național în regim de taxi, pe curse  urbane/interurbane și în trafic internațional;

- prestarea serviciilor de alimentație publică;

- desfășurarea comerțului electronic;

- prestarea serviciilor de operațiuni de schimb valutar.

Fluxul de știri
0