Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații au adoptat Bugetul de Stat cu un deficit de 7 miliarde de lei

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a adoptat astăzi Legea Bugetului de Stat pentru anul 2020 în lectură finală. Deficitul sare peste 7 miliarde de lei.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Deputații au votat astăzi în lectura a doua legea Bugetului de Stat pentru anul 2020.

În rezultatul examinării amendamentelor și revizuirii alocațiilor bugetare, au fost susținute 73 de amendamente, care implică alocarea de resurse suplimentare în sumă totală de 98,5 milioane de lei, printre care preponderent sunt prevăzute transferuri către bugetele locale pentru acoperirea unor necesități stringente.

Economie - Sputnik Moldova
Creșterea economiei nu îi impresionează pe economiști: Care este motivul

De asemenea, în baza solicitărilor autorităților publice locale, se propune majorarea cu 26,5 milioane lei a volumului transferurilor cu destinație specială pentru învățământ, școli sportive și asistență socială. În rezultatul modificărilor operate, indicatorii principali ai bugetului de stat nu suportă modificări.

Ministerul finanțelor reamintește că principalele măsuri de politici pe care este construit proiectul bugetului pentru anul 2020 se referă la: extinderea autonomiei financiare locale prin creșterea defalcărilor din impozitul pe venit al persoanelor fizice și suplinirea Fondului de susținere financiară a teritoriilor cu 10% din impozitul pe venitul din activitatea de întreprinzător; majorarea salariilor cu 6-10% pentru majoritatea angajaților bugetari, precum și implementarea programelor de asistență socială care prevăd prestații sociale mai mari pentru susținerea persoanelor cu venituri mici.

Parametrii bugetului de stat pentru anul 2020 se estimează la partea de venituri în sumă de 44,136 miliarde de lei, iar la partea de cheltuieli – 51,551 miliarde de lei și un deficit bugetar de 7,4 miliarde de lei.

Fluxul de știri
0