Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viorel Morari a contestat în judecată ordinul lui Stoianoglo

© Sputnik / Мирослав РотарьВиорел Морарь
Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia procurorului general, Alexandr Stoianoglo, l-a nemulțumit pe șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Acesta cere suspendarea actelor administrative.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a contestat în judecată ordinul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, prin care a dispus suspendarea lui din funcția de șef la Procuratura Anticorupție, timp de o lună, și delegarea într-o funcție la Procuratura Generală. În tot acest timp, activitatea Procuraturii Anticorupție va fi verificată de un grup de 21 de procurori.

Într-un document postat de Deutsche Welle este precizat că Morari a contestat și decizia cu privire la efectuarea cotrolului activității Procuraturii Anticorupție.

În documentul semnat de Morari mai este specificat că actele administrative respective trebuie suspendate până la examinarea de către instanța de judecată.

Viorel Morari a fost suspendat din funcție>>>

Într-un interviu pentru aceeași instituție media, șeful Procuraturii Anticorupție spune că în cei 5 ani de mandat, el este inamovibil.

„Nu poate să vină cineva să mă scoată din funcție atunci când vrea. Dacă instanța nu decide cumva respingerea solicitării de suspendare (delegare – n.n.) și nu emite oficial o încheiere în acest sens - eu nu-i primesc pe cei 21 de procurori trimiși să efectueze controlul”, a declarat Morari.

Amintim, ieri procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a decis suspendarea lui Morari pe o perioadă de o lună. Totodată, șeful interimar al PCCOCS, Dorin Compan a fost suspendat din funcție.

Fluxul de știri
0