Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Locuitor al Chișinăului, cercetat penal pentru migrație ilegală: Iată ce riscă

CC0 / Pixabay / 4711018 / Arest
Arest - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul unui moldovean, cercetat penal pentru organizarea migrației ilegale.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST au efectuat percheziții la domiciliul unui moldovean, cercetat penal pentru organizarea migrației ilegale. Descinderile au avut loc în data de 17 decembrie, în municipiul Chișinău, acțiuni realizate în coordonare cu Procuratura Ungheni. În urma perchezițiilor, în apartamentul bărbatului s-au depistat și ridicat ca probe un lot de muniție, fără drept de posesie, telefoane mobile și un carnet cu notificări.

Угловая шлифовальная машина - Sputnik Moldova
Societate
Incendiar: Vezi ce fac vameșii și polițiștii de frontieră dintr-un BMW X6- Video

Acum o lună, ofițerii de investigații și cei de urmărire penală din Direcția regională VEST au inițiat un șir de măsuri pe linia deconspirării unei grupări criminale specializate în organizarea migrației ilegale, în acest sens fiind deschis un dosar penal. Ca urmare a informațiilor acumulate și identificarea persoanei, au fost efectuate percheziție la domiciliul acestuia, în Chișinău.

În cadrul percheziției, bărbatul nu a putut explica proveniența a 64 de cartușe calibru 9 mm și 7.62 mm, două încărcătoare și trei telefoane mobile. La fel, a fost depistat și un carnet în care erau înscrise contactele unor persoane, pentru care tânărul de 29 de ani a evitat să dea declarații.

În baza celor depistate și informațiilor existente, tânărul a fost reținut și audiat în calitate de bănuit. Totodată, existând bănuială rezonabilă de comitere a organizării migrației ilegale, acesta a fost reținut pentru 72 ore. Pentru fapta sa, bărbatul riscă amendă în mărime de la 1150 la 1350 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Fluxul de știri
0