Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fost mare șef de poliție, reținut de procurori – Detalii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un fost șef din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al MAI a fost reținut de Procuratura Anticorupție pentru îmbogățire ilicită și corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Procurorii Anticorupție au reținut, în comun cu ofițerii CNA, un fost șef al unei direcții a Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne, învinuit că ar fi comis faptele penale de îmbogățire ilicită și corupere pasivă.

Горящий автобус, архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Procurorul general: În incendierea autocarelor sunt implicați ofițeri ai Poliției

Fostul funcționar are vârsta de peste 40 de ani și este locuitor al Capitalei. Procurorii au dat în vileag faptul că acesta a fost implicat în diverse acțiuni ilegale, care au făcut posibile alte infracțiuni: deghizarea veniturilor pe care le-a obținut prin încălcarea legii în bunuri care creau impresia că erau obținute cu respectarea legii. Acesta și-a început activitatea ilegală de care este învinuit în 2016, iar la sfârșitul acestui an a fost pornită cauza penală, așa cum acesta s-a eschivat de la urmărirea penală și a trebuit să fie dat în căutare internațională.

Mai exact, fostul șef din cadrul Inspectoratului Național de Investigații a obținut numeroase bunuri în valoare semnificativ diferită de declarațiile lui de avere din acea perioadă: casă la sol, apartamente, autoturisme înscrise pe mai multe rude apropiate, dar și safeuri bancare cu zeci de mii de euro și dolari depozitați. Suplimentar, veniturile presupus ilegale ale acestuia i-au permis să-și întrețină copilul aflat în afara țării.

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Politică
Stoianoglo face dezvăluiri șocante: Ce s-a întâmplat la Procuratura Anticorupție și PCCOCS

Prin urmare, reținerea acestuia a avut loc în baza mandatului și încheierii judecătorești emise la solicitarea procurorilor, în decembrie 2016, după ce învinuitul s-a eschivat de la urmărirea penală. Aceasta, chiar dacă oamenii legii au folosit toate metodele legale de citare a învinuitului. Prin urmare, sub conducerea procurorilor Anticorupție, autoritățile au solicitat Interpolului anunțarea învinuitului în căutare internațională și emiterea unui mandat de arest în privința acestuia.

Astfel, pronunțarea încheierii judecătorești privind reținerea învinuitului a avut loc în lipsa acestuia. În schimb, în perioada în care acesta s-a eschivat, procurorii au desfășurat un set impunător de acțiuni de urmărire penală, care va întări materialul probator, în sensul tragerii acestuia la răspundere.

În zilele imediat următoare vor fi întreprinse acțiuni pentru finalizarea urmăririi penale. Procuratura Anticorupție va reveni cu precizări pe parcurs, cu respectarea prevederilor legale.

Fluxul de știri
0