Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reținuți după ce au furat o jumătate de milion: A fost nevoie de intervenția „Fulger”

© Sputnik / Yana ZaharovaLei
Lei - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au reținut doi indivizi care au furat jumătate de milion de lei dintr-o întreprindere din Bălți.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Doi bărbați au fost reținuți pentru că au comis un furt în proporții deosebit de mari, în valoare estimativă de până la jumătate de milion de lei, dintr-o întreprindere din Bălți. Potrivit Procuraturii municipiului Bălți, furturile au avut loc în primăvara acestui an. Bănuiții intrau în interiorul întreprinderii prin forțarea ușilor din termopan, precum și prin metoda potrivirii cheii.

Măsurile speciale de investigație au fost desfășurate timp de aproximativ trei luni, de ofițerii Direcției combaterea crimelor grave a INI, de comun cu ofițerii de investigații ai IP Bălți, sub conducerea procurorilor. Oamenii legii au stabilit că bănuiții sunt doi bărbați de 30 și 45 de ani, locuitori ai Capitalei.

furt - Sputnik Moldova
Societate
Culmea hoției: Un bărbat din Bălți a comis un furt chiar în secția de poliție

La domiciliul acestora au fost desfășurate percheziții, fiind depistați și ridicate inclusiv bani. Reținerea acestora a avut loc pe 17 decembrie curent, în municipiul Chișinău, de către ofițerii de investigații cu sprijinul angajaților BPDS „Fulger”.

La această etapă sunt întreprinse acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație. Totodată, se întreprind măsuri în vederea stabilirii implicării bănuiților în comiterea altor infracțiuni. Dacă li se va demonstra vinovăția, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 12 ani.

Fluxul de știri
0