Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zilele noutăților de Revelion, prezentate de Sputnik în ”GUM”

© SputnikBradul Sputnik
Bradul Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Grupul media Sputnik emite în 33 de limbi și cunoaște la perfecție tradițiile de sărbătoare ale tuturor țărilor lumii. Iată de ce informațiile și felicitările vor fi atât în rusă, cât și în limbile naționale.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Zilele știrilor și tradițiilor de Anul Nou ale țărilor în care emite Agenția internațională și radio Sputnik au demarat marți, în jurul unui pom de Crăciun digital instalat la Moscova, în prima linie a Magazinului Universal de Stat (GUM). În fiecare zi, până la sfârșitul sărbătorilor de iarnă, pe burtiera care cuprinde obiectul de artă al grupului mass-media Sputnik, vizitatorii celui mai important magazin din Rusia vor putea citi noutăți și diverse istorii din zeci de țări ale lumii.

În acest an Sputnik marchează a cincea aniversare, iar acest pom de Crăciun este un cadou pentru moscoviți și oaspeții capitalei ruse din partea Agenției.

© SputnikPomul de Crăciun Sputnik
Zilele noutăților de Revelion, prezentate de Sputnik în ”GUM” - Sputnik Moldova
Pomul de Crăciun Sputnik

Grupul media emite în 33 de limbi și cunoaște la perfecție tradițiile de sărbătoare ale tuturor țărilor lumii. De aceea informațiile și felicitările vor fi atât în rusă, cât și în limbile naționale.

O vizitatoare din GUM face selfie pe fundalul bradului Sputnik - Sputnik Moldova
Noutățile Revelionului în 33 de limbi: Bradul Sputnik din GUM - foto

Doriți să aflați cum îl cheamă pe Moș Crăciun de Moldova? Care sunt gustările tradiționale de Crăciun din Estonia? Ce obișnuiesc să pună pe masa de Revelion în Franța și Italia? Care este cea mai vizitată reședință a lui Moș Crăciun din țările CSI? Unde au fost inventate globurile pentru brad? Răspunsurile la aceste întrebări, dar și la altele, precum și ultimele știri din diferite colțuri ale lumii ce rulează pe burtiera care cuprinde tot pomul.

Maratonul de Revelion al Sputnik a demarat în Armenia. Din 21 decembrie, în perioada pregătirilor și sărbătoririi Crăciunului pe stil nou, ștafeta știrilor și istoriilor de sărbători va fi preluată de Estonia, Germania, Franța, și de țările vorbitoare de limbă engleză și spaniolă.

© SputnikBradul Sputnik
Zilele noutăților de Revelion, prezentate de Sputnik în ”GUM” - Sputnik Moldova
Bradul Sputnik

Acest art-obiect unic Sputnik este parte a proiectului „Pomii de Crăciun în GUM-ul din Piața Roșie”, care se desfășoară deja a 12-a oară. Potrivit tradiției, companiile-partenere ale magazinului central al țării îl transformă pe o perioadă de aproape două luni într-o pădure feerică. Toți doritorii se pot plimba prin această poveste începând cu 27 noiembrie și până pe 19 ianuarie.

AIP „Rossia segodnia” și Sputnik sunt parteneri informaționali ai GUM-Katka, proiectului „Pomii de Crăciun în GUM-ul din Piața Roșie” și GUM-Târguri.

Bradul din GUM, Sputnik la 5 ani - Sputnik Moldova
Rusia
Noutățile Revelionului din lumea întreagă, citite în 33 de limbi pe bradul Sputnik din GUM

Sputnik este unul dintre cele mai mari mijloace de informare în masă cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site-uri în 33 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză, franceză și alte limbi, în peste 90 de orașe ale lumii și pe internet. Fluxul de știri Sputnik oferă informații edițiilor principale din în întreaga lume în limbile engleză, arabă, spaniolă, chineză și farsi.

Auditoriul resurselor informaționale Sputnik constituie lunar peste 60 de milioane de vizitatori, iar numărul abonaților la Sputnik China și Weibo depășește cifra de 10,5 milioane. În cele 22 de centre redacționale din întreaga lume, de la Beijing până la Montevideo, activează peste o mie de persoane ce reprezintă zeci de naționalități. Sputnik este parte a grupului media „Rossia segodnia”. Sediul principal Sputnik se află la Moscova.

Fluxul de știri
0