Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noutățile Revelionului din lumea întreagă, citite în 33 de limbi pe bradul Sputnik din GUM

© SputnikBradul din GUM, Sputnik la 5 ani
Bradul din GUM, Sputnik la 5 ani - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik a instalat un brad digital care va povesti care este cea mai vizitată reședință a lui Moș Crăciun, cum este sărbătorit Revelionul în Italia și unde au fost inventate globurile pentru Pomul de Crăciun.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Bradul digital al Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik, cu noutăți din întreaga lume, a fost înălțat în piața centrală a Rusiei. În acest an Sputnik marchează a cincea aniversare, iar instalarea acestui art-obiect inovațional pe prima linie a GUM-ului este un cadou pentru moscoviți și oaspeții capitalei ruse din partea Agenției.

© SputnikЕлка Sputnik в ГУМе
Noutățile Revelionului din lumea întreagă, citite în 33 de limbi pe bradul Sputnik din GUM - Sputnik Moldova
Елка Sputnik в ГУМе

Ce bucate sunt servite pe masa de Revelion în Franța și Italia? Care este cea mai vizitată reședință a lui Moș Crăciun în țările CSI? Cine este personajul principal al Revelionului în Cambogia? Când a început a fi invitat în casă Moș Crăciun în perioada URSS? Unde au fost inventate globurile pentru Pomul de Crăciun? Vizitatorii GUM-ului pot afla răspunsurile la aceste întrebări, dar și la altele, precum și ultimele știri din diferite colțuri ale lumii ce rulează pe burtiera care cuprinde tot pomul.

Dmitri Kiselev - Sputnik Moldova
Rusia
Kiselev spune de ce Sputnik este lider în mai multe țări ale CSI și în Moldova

Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik, care face parte din grupul media „Rossia segodnia”, emite în 33 de limbi și cunoaște la perfecție tradițiile de sărbătoare ale tuturor țărilor lumii. De aceea informațiile și felicitările vor fi în mai multe limbi. În afară de aceasta, vizitatorii GUM-ului și cititorii Sputnik și RIA Novosti vor putea să-și posteze pe brad urările lor de Revelion. Pentru aceasta ei trebuie să urmărească noutățile noastre.

„Sputnik vorbește în 33 de limbi, corespondenții noștri activează în întreaga lume. Aici, în centrul Moscovei, de asemenea, sosesc turiști din diferite țări”, a menționat Serghei Kocetkov, primul adjunct al redactorului șef al AIP „Rossia segodnia”. „Sper să le fie plăcut să se apropie de bradul nostru și să citească în limba lor maternă felicitările cu ocazia sosirii Noului An și să afle cum este sărbătorit Revelionul în diferite țări”.

© SputnikЕлка Sputnik в ГУМе
Noutățile Revelionului din lumea întreagă, citite în 33 de limbi pe bradul Sputnik din GUM - Sputnik Moldova
Елка Sputnik в ГУМе

Acest art-obiect unic Sputnik este parte a proiectului „Pomii de Crăciun în GUM-ul din Piața Roșie”, care se desfășoară deja a 12-a oară. Potrivit tradiției, companiile-partenere ale magazinului central al țării îl transformă pe o perioadă de aproape două luni într-o pădure feerică. Toți doritorii se pot plimba prin această poveste începând cu 27 noiembrie și până pe 19 ianuarie.

AIP „Rossia segodnia” și Sputnik sunt parteneri informaționali al GUM-Katka, proiectului „Pomii de Crăciun în GUM-ul din Piața Roșie” și GUM-Târguri.

Tablouri semnate de Banksy - Sputnik Moldova
„Rossia segodnia” va deschide o nouă lume virtuală a capodoperelor dispărute

Sputnik este unul dintre cele mai mari mijloace de informare în masă cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site-uri în 33 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză, franceză și alte limbi, în peste 90 de orașe ale lumii și pe internet. Fluxul de știri Sputnik oferă informații edițiilor principale din în întreaga lume în limbile engleză, arabă, spaniolă, chineză și farsi. Auditoriul resurselor informaționale Sputnik constituie lunar peste 60 de milioane de vizitatori, iar numărul abonaților la Sputnik China și Weibo depășește cifra de 10,5 milioane. În cele 22 de centre redacționale din întreaga lume, de la Beijing până la Montevideo, activează peste o mie de persoane ce reprezintă zeci de naționalități. Sputnik este parte a grupului media „Rossia segodnia”. Sediul principal Sputnik se află la Moscova.

Fluxul de știri
0