Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reguli obligatorii de la Fisc: Ce trebuie să știți despre factura în format electronic

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenții economici vor fi obligați să emită în cadrul operațiunilor de achiziții publice factura fiscală în format electronic. Regula intră în vigoare din 1 iulie 2020.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Factura fiscală în format electronic, emisă de către agenții economici în cadrul operațiunilor de achiziții publice, va fi obligatorie din 1 iulie 2020. Parlamentul a aprobat, în prima lectură, modificarea termenului de punere în aplicare a normei respective, substituind data de 1 iulie 2019 cu 1 iulie 2020.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Fiscul impune regului noi: E-factura obligatorie din 1 iulie - detalii

Potrivit președintelui comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, motivele amânării cu un an a implementării modificărilor legislative sunt de natură tehnică și financiară din partea agenților economici. Munteanu susține că urmează a fi achiziționate sisteme interne de facturare, care ar delimita beneficiarii cu livrări impozabile în cadrul achizițiilor publice.

Deputatul mai constată că nemodificarea termenului ar putea contribui la încetinirea procesului de livrare a producției ușor alterabile în grădinițe, școli și spitale, deoarece ar dura eliberarea facturilor fiscale din sistemele contabile. De asemenea, implementarea facturii electronice în domeniul respectiv necesită aplicarea semnăturii electronice, capacități sporite de stocare, procesare rapidă a datelor, fapt ce implică dezvoltări adiționale de sistem și resurse umane calificate.

Fluxul de știri
0