Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În 2020, producția agricolă din Moldova va intra fără taxe pe piața din Rusia - declarație

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia este dispusă să extindă lista exportatorilor de produse agricole moldovenești, dar și a produselor conservate și vinicole.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Autoritățile Federației Ruse și-au declarat disponibilitatea de a completa lista exportatorilor de produse agricole, produse conservate și vinicole din țara noastră.

Заседание участников межправительственного совета по вопросам агропромышленного комплекса СНГ. - Sputnik Moldova
Întrevederea miniștrilor Agriculturii din Moldova și Rusia: Ce chestiuni au fost discutate

Declarația a fost făcută de ministrul Agriculturii Ion Perju, care a întreprins o vizită la de lucru în Rusia.

Perju a participat la Moscova la cea de-a 32-a ședință a Consiliului interguvernamental privind problemele complexului agroindustrial al statelor membre CSI.

”Vestea bună este că partea rusă și-a exprimat disponibilitatea de a suplini lista exportatorilor de produse horticole moldovenești dar și a produselor conservate și vinicole”, a subliniat Perju.

Ministrul a menționat de asemenea că partea rusă a dat asigurări că, și în anul 2020, legumele, fructele, produsele conservate dar și vinurile moldovenești vor intra pe piața rusă fără achitarea taxelor vamale, ceea ce le va permite producătorilor din Republica Moldova să economisească peste 300 milioane de lei.

În cadrul ședinței Consiliului, Ion Perju a avut o întrevedere oficială cu omologul său rus Dmitri Patrusev.

Fluxul de știri
0