Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Întrevederea miniștrilor Agriculturii din Moldova și Rusia: Ce chestiuni au fost discutate

© пресс-служба Минсельхоза РМЗаседание участников межправительственного совета по вопросам агропромышленного комплекса СНГ.
Заседание участников межправительственного совета по вопросам агропромышленного комплекса СНГ. - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Agriculturii din Moldova face totul pentru ca producția agricolă din Moldova să ajungă într-un volum cât mai mare pe piața rusească.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Miniștrii Agriculturii din Moldova și Rusia, Ion Perju și Dmitri Patrușev, au discutat probleme ce țin de schimbul comercial, taxe, majorarea numărului de autorizații de transport, construcția unor hub-uri etc.

Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc la Moscova, unde s-a desfășurat ședința Consiliului interguvernamental privind problemele complexului agroindustrial al statelor membre CSI.

Ion Perju - Sputnik Moldova
Ce le-a promis ministrul Agriculturii producătorilor de miez de nucă

În cadrul evenimentului, ministrul Ion Perju a purtat discuții cu omologul său din Federația Rusă,  Dmitri Patrușev.

”Părțile au abordat subiectul inițierii proiectului de construcție a Centrelor de comerț și logistică (Hub) pe teritoriul Republicii Moldova, conform Protocolului celei de-a 15-a ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică”, se arată într-un comunicat al ministerului de resort. 

Oficialii au discutat despre schimbul comercial cu produse agricole, rezultatele ultimii inspectări efectuate de reprezentanții Rosselihoznadzor, la întreprinderilor producătoare de fructe, legume, vin și conserve din țara noastră,  precum și problema taxelor impuse pentru importul produselor agroalimentare moldovenești.

Totodată un alt subiect de discuție a fost majorarea numărului de autorizații de transport și permise de tranzitare a produselor agroalimentare prin Ucraina în Federația Rusă, inclusiv, problema tranzitării către Kazahstan.

Motivul pentru care primarii mai multor localități îl sună pe ministrul Agriculturii>>>

Scopul ședinței de la Moscova a fost de a examina și a stabili prioritățile de activitate ale Consiliului  în vederea dezvoltării sectorului agroalimentar și aprobarea deciziei cu privire la acțiunile ce urmează a fi întreprinse în comun de autoritățile relevante ale statelor membre CSI.

Fluxul de știri
0