Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care este lista construcțiilor neutorizate ce urmează să fie demolate în Capitală

© Photo : Facebook / Ion Ceban Primarul Capitalei, Ion Ceban, în ședință
Primarul Capitalei, Ion Ceban, în ședință  - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, le-a cerut pretorilor de sector ca până miercuri, 18 decembrie 2019, să-i prezinte lista construcțiilor ilegale care urmează să fie demolate în fiecare sector al Chișinăului.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Ion Ceban a anunțat pe pagina sa de Facebook că i-a atenționat și pe responsabilii din cadrul Direcției Arhitectură şi al Direcţiei Juridice să nu tolereze încălcarea legislației la emiterea autorizațiilor de construcție. În caz contrar, a menționat primarul general, persoanele responsabile vor fi demise.

Ion Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019 - Sputnik Moldova
Societate
Ion Ceban insistă: Zambițchi să-și dea demisia

"Nu se va mai construi haotic în oraş și nimeni nu va mai fi nevoit să dea sau să ia mită", anunță noul primar la Capitalei.

Ion Ceban s-a referit și la gherete care sunt demolate în Capitală.

"La fel, acele 90 de gherete care au fost scoase până în prezent nu vor mai apărea pe străzile Capitalei, iar celelalte care activează contrar legii vor fi evacuate în curând", declară Ion Ceban.

Primarul Capitalei s-a referit și la problema panourilor publicitare.

"Cât privește panourile publicitare stradale, am dispus ca în următoarele două săptămâni să fie elaborat un nou concept cu privire la amplasarea lor, iar toate contractele să fie încheiate conform legii", a anunțat primarul.

"Panourile publicitare care vor fi amplasate pe trotuare și vor depăși linia roșie vor fi eliminate. Aşa se va proceda şi cu publicitatea pentru care nu se va achita în bugetul primăriei", a precizat Ion Ceban.

"Regula de aur este respectarea legii", a conchis primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, în postarea sa pe Facebook.

Fluxul de știri
0