Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședință importantă la început de săptămână: Ce asigurări a dat Igor Dodon - Detalii

© Sputnik / Osmatesco Igor Dodon
 Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării Igor Dodon, spicherul Parlamentului Zinaida Grecianii și primarul Capitalei Ion Ceban au avut o întrevedere în această dimineață. Cei trei au trasat prioritățile pentru această săptămână.

CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Președintele țării Igor Dodon a avut o întrevedere, în această dimineață, cu președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, și primarul Capitalei, Ion Ceban. În cadrul acesteia au fost stabilite prioritățile pentru săptămâna care a început. 

”Pe intern, prioritatea numărul unu sunt ședințele Parlamentului la care urmează să fie aprobate bugetele de stat, bugetul asigurărilor sociale și fondul asigurărilor obligatorii în medicină. Ședințele Parlamentului vor avea loc joi și vineri. Pe lângă aceste trei legi extrem de importante pentru cetățenii Republicii Moldova, mai este un set întreg de alte acte legislative: componența CSM și altele care urmează să fie discutate săptămâna curentă”, a precizat Igor Dodon. 

Șeful statului a mai menționat că săptămâna aceasta ar urma să fie votate, în lectură finală, legile bugetului, iar până la 1 ianuarie 2020 să intre în vigoare. 

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Ce va face Ion Chicu începând chiar de astăzi: Anunțul premierului

”Pentru legile bugetului sperăm că cel târziu vineri acestea vor fi votate în lectură finală astfel încât săptămâna viitoare, în calitate de președinte, să le promulg pentru ca să fie publicate săptămâna viitoare și să intre în vigoare imediat de la 1 ianuarie 2020. Discuțiile care sunt în comisiile Parlamentare ne fac să fim optimiști că legile vor fi aprobate săptămâna curentă”, a mai declarat Dodon. 

La fel, președintele țării a dat asigurări că riscuri pentru aprovizionarea cu gaze și energie electrică a țării noastre nu există. 

”Important pentru săptămâna aceasta este și tot ceea ce ține de pregătirea pentru iarnă. Tot ce ține de sectorul energetic. Mă refer la livrarea gazelor. Se finalizează discuțiile între Rusia și Ucraina, suntem optimiști că gazul va fi livrat pe conductele de tranzit prin Ucraina, ca scenariu de bază. Avem semnate toate contractele necesare pentru scenariul alternativ începând cu 1 ianuarie. Riscuri pentru aprovizionarea cu gaze și energie electrică pentru Republica Moldova nu sunt ”, a subliniat Igor Dodon. 

La începutul fiecărei săptămâni, președintele Igor Dodon, speakerul Parlamentului Zinaida Greceanîi și șeful Executivului, Ion Chicu, se întrunesc în ședință. Oficialii discută prioritățile săptămânii. La ședința de astăzi premierul Chicu a lipsit deoarece nu se află în țară. 

Fluxul de știri
0