Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De ce SUA demonizează Rusia: Explicația lui Peskov

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с эмиром Катара Тамимом бен Хамадом Аль Тани
Президент РФ В. Путин встретился с эмиром Катара Тамимом бен Хамадом Аль Тани - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peskov a subliniat că în momentul de față există o divizare în politica americană și societatea americană.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că demonizarea Moscovei în SUA are legătură cu procesele politice interne. El a vorbit despre acest lucru în cadrul unei emisiuni la Pervîi Canal.

Nord Stream 2 - Sputnik Moldova
“Sancțiunile infernale” ale SUA: De ce Rusia nu își face griji

”Am impresia că în eșaloanele superioare ale puterii există acea conștientizare a faptului că demonizarea Rusiei, aflată pe un trend ascendent, nu are vreo legătură cu Rusia ca atare, acest lucru are legătură cu procesele politice interne din SUA. Situația din SUA este absolut fără precedent – când s-a produs o polarizare a peisajului politic, o polarizare nemaivăzută până acum”, a declarat Peskov, citat de RIA Novosti.

Potrivit acestuia, este divizată de asemenea și societatea americană. Astfel de procese, consideră Peskov, probabil nu vor aduce nimic bun pentru SUA.

”Noi nu putem influența nicidecum asupra acestor procese, nu putem opri proiectele legislative monstruoase. Și cea mai importantă întrebare: poate oare președintele Trump influența asupra acestor procese? Eu nu pot răspunde la această întrebare, există foarte multe îndoieli”, a declarat el.

Relațiile Rusiei cu Occidentul s-au acutizat din cauza situației din Ucraina și în jurul Crimeii. Țările occidentale au acuzat Rusia de ”amestec” în afacerile țării vecine. Pe fundalul acestor declarații, au fost impuse sancțiuni împotriva Rusiei. Moscova a respins acuzațiile și a fost nevoită să ia măsuri de răspuns.

În ultima perioadă, țările UE vorbesc tot mai des despre necesitatea anulării măsurilor restrictive față de Rusia. După cum menționa politologul Ivan Meziuho, în pofida propagandei antirusești, majoritatea europenilor conștientizează că este mai bine să se înțeleagă cu Moscova, decât să poarte un război al sancțiunilor.

Fluxul de știri
0