Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerea a fost făcută: Cine este cel mai bun sportiv din Capitală

© Sputnik / Vladimir AstapcoviciVieru Denis
Vieru Denis - Sputnik Moldova
Abonare
Un judocan moldovean, campion mondial, a fost desemnat cel mai bun sportiv din Chișinău. Vezi cine este acesta.

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Judocanul Denis Vieru a fost desemnat cel mai bun sportiv al Chișinăului în 2019.

Adrian Lebedinschi - Sputnik Moldova
Important: De unde va lua statul bani pentru sport și cultură - detalii

Sportivul face parte din categoria 66 de kilograme și a concurat alături de alți colegi de-ai săi. Grupul de experți a decis să-i dea lui Denis acest titlu.

Acesta a fost urmat în clasament de atleta Zalina Petrivskaya-Marghiev, luptătorii Victor Ciobanu și Anastasia Nichita. La tenis apare numele lui Radu Albot, iar la taekwondo cel al lui Stepan Dimitrov. Pe listă mai sunt Alexandra Mârca - tir cu arcul, Oleg Tarnovskyi - kaiak-canoe și halterofilul Tudor Ciobanu.

„La alegerea celor mai buni sportivi au participat 13 experți. Festivitatea de premiere este programată pentru 24 decembrie”, a comunicat șeful secției sport de la Direcția municipală învățământ, tineret și sport Victor Gheorghiu după desemnarea lui Denis Vieru.

Denis Vieru a devenit campion mondial universitar la Napoli, s-a clasat pe primele locuri la turneele Grand Slam de la Paris, Baku şi Grand Prix de la Antalya, fiind cu aceste performanțe pretendentul principal la titlul de cel mai bun sportiv în 2019. În acest an el a cucerit anul curent medalia de bronz la Mondialele din Tokyo.

Fluxul de știri
0