Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important: De unde va lua statul bani pentru sport și cultură - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariAdrian Lebedinschi
Adrian Lebedinschi - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul va propune spre dezbateri un concept de modificare a legislației naționale prin care o parte din impozitele pe viciu care sunt acumulate la buget să fie redirecționate pentru sport și cultură
Decizie de ultima oră-De unde va lua statul bani pentru sport și cultură

Deputatul Adrian Lebedinschi a declarat în studioul Sputnik Moldova că la această etapă este discutat conceptul acestor modificări în legislație.

”Noi discutăm despre impozitul pe viciu. Din toate taxele și accizele care sunt acumulate din buget o parte din ele să fie direcționate în fondul de susținere a sportului și culturii. Fiecare persoană trebuie să înțeleagă din moment ce-și pierde sănătatea trebuie să găsim acele remedii ca ulterior să-l tratăm”, a declarat Lebedinschi.

Deputatul mai spune că se discută și  care ar trebui să fie acest procent prin care o parte din impozitele pe viciu  să fie redirecționate pentru sport și cultură. Vorbim de taxele din tutun alcool sau jocuri de noroc.

”Federațiile de sport  au statut de utilitate publică și pot primi acele 2% din impozitele achitate de către persoanele fizice, doar că cetățenii nu depun astfel de cereri, iar federațiile  ar trebui să fie mai active”, a declarat Adrian Lebedinschi.

Fluxul de știri
0