Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Greu de înțeles: „Rossotrudnicestvo” despre blocarea de către Twitter

© REUTERS / Kacper Pempel"Twitter" logosu, arxiv şəkli
Twitter logosu, arxiv şəkli - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații departamentului încearcă să obțină comentarii de la reprezentanții rețelei de microbloguri și speră că încălcarea drepturilor „Rossotrudnicestvo” și a abonaților săi va înceta în scurt timp.

Lev Rîjkov

Twitter a blocat contul oficial al „Rossotrudnicestvo”. Blocarea contului oficial al organizației a avut loc după publicarea unui material despre ziua Constituției Federației Ruse. În momentul de față este indicat că contul nu ar avea înscrieri și abonați.

Павильон информационного агентства Sputnik   - Sputnik Moldova
Societate
Lavrov: Discriminarea Sputnik și RT încalcă angajamentele asumate în cadrul OSCE

Din motive tehnice?

Adjunctul conducătorului „Rossotrudnicestvo” Mihail Briuhanov a comentat pentru Sputnik situația creată:

”Angajații noștri încearcă să obțină comentarii de la reprezentanța rețelei de socializare. Este greu de înțeles faptul că materialul nostru a putut provoca o astfel de reacție a administratorilor rețelei. Am impresia că ne vor fi prezentate alte considerente, poate chiar tehnice, a ceea ce s-a întâmplat. Sperăm că încălcarea drepturilor noastre și a abonaților va înceta în scurt timp.

Discriminare sau problemă tehnică?

Sputnic a aflat cum ar putea să evolueze situația de la vice-președintele Curții Federale a Avocaților, membrul Camerei Publice, juristul emerit al Rusiei Vladislav Grib.

”Într-o anumită măsură, blocarea „Rossotrudnicestvo” este un pas prostesc și inexplicabil, - a declarat Vladislav Grib. – Doar dacă nu există vreo cauză tehnică. Însă este evident că nu există. Pentru că altfel și-ar fi cerut deja scuze de la „Rossotrudnicestvo”. Dacă un astfel de incident s-ar fi întâmplat în domeniul afacerilor, compania ar fi depus un demers în instanță. Eu consider că „Rossotrudnicestvo” nu poate și nu trebui să lase lucrurile fără un răspuns adecvat. În orice caz, este vorba de un prejudiciu adus reputației, o discriminare pe motive politice”.

Google - Sputnik Moldova
Amendă de miliarde pentru Google - Comisia Europeană a aplicat o sancțiune

Pentru a înțelege care vor fi acțiunile ulterioare trebuie așteptate explicațiile Twitter, consideră avocatul.

”Twitter trebuie să ofere un răspuns cu referire la baza normativ-juridică existentă, inclusiv a Federației Ruse, pe teritoriul căreia activează, - a declarat Grib. – După primirea răspunsurilor și documentelor, problema va fi soluționată fie în mod preprocesual, fie procesual. Însă în orice caz, noi așteptăm de la Twitter un răspuns inteligibil. Doar primind răspunsuri la aceste întrebări, vom putea recurge deja la măsuri cu caracter juridic. Nu este admisibilă discriminarea nici a cetățenilor, nici a organizației, nici a persoanelor juridice fără a avea un temei legal pentru asta”.

Potrivit juristului, Rossotrudnicestvo” este în drept să se adreseze către ”Roskomnadzor” deoarece este evidentă încălcarea drepturilor cetățenilor Federației Ruse.

Fluxul de știri
0