Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lavrov: Discriminarea Sputnik și RT încalcă angajamentele asumate în cadrul OSCE

© Sputnik / Igor RussakПавильон информационного агентства Sputnik
Павильон информационного агентства Sputnik   - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Restricționarea activității agenției Sputnik și postului de televiziune RT în unele state europene vine în contradicție cu angajamentele asumate în cadrul OSCE, consideră ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 22 aug – Sputnik. Atunci când restricționează activitatea postului de televiziune RT și agenției Sputnik, statele europene își încalcă propriile angajamente internaționale asumate în cadrul OSCE, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Redactorul-șef al AIP „Rossia segodnia” și al postului de televiziune RT, Margarita Simonian - Sputnik Moldova
Societate
Simonian, despre refuzul Londrei de a acredita Sputnik și RT

“Ceea ce se întâmplă acum în cazul RT, spre exemplu, și Sputnik, am mai spus că li se interzice să apară la briefinguri, sunt inventate niște softuri în internet, care blochează automat acele reportaje pe care autoritățile unor state le consideră inacceptabile în plan politic. E o încălcare a angajamentelor asumate (în cadrul OSCE) în ceea ce privește accesul direct al populației la informații”, a declarat Lavrov după o rundă de negocieri ruso-germane la nivel de miniștri de Externe la Moscova.

El a mai subliniat că Rusia nu a aplicat măsuri restrictive în raportul cu presa străină. Totodată, Lavrov a reamintit că reporterilor RT și Sputnik li se refuză acreditarea la Palatul Élysée, iar băncile germane Deutsche Bank și Commerzbank au anunțat structurile RT că nu le mai prestează servicii, fără a aduce explicații.

Fluxul de știri
0